№ 1(9)2010
ТЕОРІЯ ТОВАРОЗНАВСТВА
ПУГАЧЕВСЬКИЙ Г.Діалектичні трансформації властивостей товарів 5
РИНКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ
КОЧУБЕЙ Д.Розробка логістичних стратегій торговельних підприємств 9
ТАРАСЮК М.
Структурні зрушення у розвитку торгівлі України на сучасному етапі 17
ЛІСОВСЬКА Н.
Розвиток ринку лізингових послуг в Україні 29
ТЕРЕЩЕНКО С., ГАЛЬКО С.
Митна вартість імпортних товарів як інструмент захисту національного ринку 37
АНДРІЄВСЬКА Л.
Основні тенденції розвитку вітчизняного та світового ринку паперових виробів санітарно-гігієнічного призначення 41
ШЛАПАК О.
Стан ринку панчішно-шкарпеткових виробів в Україні 47
НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ
ПИВОВАРОВ Є., ПИВОВАРОВА О., ГРИНЧЕНКО О.Наукове прогнозування закономірностей структуроутворення системи "натрію альгінат – кальцію сульфат – вода" 52
ДЗЮНДЗЯ О.
Фруктові соуси на основі продуктів переробки хурми 62
ЛЕБСЬКА Т., ГРИГОР’ЄВА Л., КАРПОВЕЦЬ П.
Особливості хімічного складу та перспективи використання біологічно активної добавки "Сквамарин" 67
МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ
ГОЛУБ Б.Аналізування мікробіологічних небезпечних чинників виробництва синбіотичних молочних напоїв при розробці системи НАССР 74
МАЛЮК Л., ДУБІНІНА С.
Оптимізація рецептур овочево-сиркових паст 82
БУЛАХ Ю.
Проблеми оцінки автентичності культурних цінностей із золота скіфського періоду 90
ГРИГОРЕНКО О., П’ЯТНИЦЬКА Г.
Нові підходи до визначення конкурентоспроможності продукції у закладах ресторанного господарства 98
ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
БУЛАХ М.Генетично детерміновані господарсько-товарознавчі ознаки сортів гарбуза залежно від стадії їхнього онтогенезу в умовах Полісся 107
ЖУК В., БАЛЯ Л.
Вплив вологотермічної обробки на біологічну цінність зернової квасолі 116
ОРЛОВА Н., БЕЛІНСЬКА С.
Показники-індикатори змін якості швидкозамороженої плодоовочевої продукції 121
МАНДРИКА В., САМОЙЛЕНКО А.
Оцінка якості фруктових мільтивітамінних соків і нектарів 127
ГОРЯЧОВА О., НАУМЕНКО К.
Дослідження аромату сортових яблучних соків 133
КУНДІУС Д., ГОНЧАРОВА І.
Біологічна цінність фіточаїв із плодами шипшини 138
ТИЩЕНКО Є., ЛУК’ЯНЧУК Т.
Якість майонезу як фактор його конкурентоспроможності 142
ХОЛОДОВА О.
Формування властивостей ковбасного фаршу з використанням нуту 146
СИДОРЕНКО О., МОСКАЛЮК Р., ПАВЛЮЧЕНКО Ю.
Біологічна цінність білків заливної рибної продукції 152
ВАЩЕНКО В.
Оцінка конкурентоспроможності хліба нового асортименту на ринку України 158
ПЕРЕСІЧНИЙ М., СОБКО А.
Аналіз харчового раціону дітей шкільного віку в умовах санаторно-курортного закладу 163
УДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ
АРТЮХ Т., ШЕГІНСЬКИЙ О.Дослідження стійкості до старіння взуттєвих синтетичних шкір 169
ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ
КОЛТУНОВ В., БЄЛІНСЬКА Є.Теоретичне обґрунтування та практичне застосування тривалого зберігання редису в поліетиленовій тарі 173
ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ ТОВАРІВ
АНТОНЕНКО А., КРАВЧЕНКО М.Оцінка безпечності соусної продукції 184
ЧЕРНЯК Л., МЕРЕЖКО Н., КАРАВАЄВ Т.
Екологічна безпечність полімерних матеріалів на основі полістиролу 189