ЯКІСТЬ ВИШНЕВИХ ДЖЕМІВ, ЗБАГАЧЕНИХ ПЕКТИНОВМІСНИМ ПЛОДОВИМ ПЮРЕ
УДК 006.015.5:664.858
ВАСИЛИШИНА Олена,
к. с.-г. н., ст. викладач Уманського національного університету садівництва
ЯКІСТЬ ВИШНЕВИХ ДЖЕМІВ, ЗБАГАЧЕНИХ ПЕКТИНОВМІСНИМ ПЛОДОВИМ ПЮРЕ
Визначено оптимальну кількість желеутворюючого пюре з яблук, чорної смородини, порічок і аґрусу, необхідну для додавання при виготовленні вишневого джему. Методом математичного моделювання встановлено залежність між вмістом пюре, цукру, кислот і пектину при виготовленні вишневих джемів.
Ключові слова: вишневий джем, желеутворююча добавка, пектин.
ЯКІСТЬ ВИШНЕВИХ ДЖЕМІВ, ЗБАГАЧЕНИХ ПЕКТИНОВМІСНИМ ПЛОДОВИМ ПЮРЕ
ВАСИЛИШИНА Олена,
к. с.-г. н., ст. викладач Уманського національного університету садівництва
ЯКІСТЬ ВИШНЕВИХ ДЖЕМІВ, ЗБАГАЧЕНИХ ПЕКТИНОВМІСНИМ ПЛОДОВИМ ПЮРЕ
Визначено оптимальну кількість желеутворюючого пюре з яблук, чорної смородини, порічок і аґрусу, необхідну для додавання при виготовленні вишневого джему. Методом математичного моделювання встановлено залежність між вмістом пюре, цукру, кислот і пектину при виготовленні вишневих джемів.
Ключові слова: вишневий джем, желеутворююча добавка, пектин.
