УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ

Автор: Редактор on . Posted in 2013-2

УДК 637.141.8
 
ГОЛУБ Богдан,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ
 
Розглянуто особливості формування складу високомолекулярних азотистих сполук у ферментованих біфідобактеріями молочних напоях. Наведено результати порівняльного оцінювання протеолітичних властивостей різних штамів пробіотичних біфідобактерій і лактобактерій.
 
Ключові слова: пробіотики, біфідобактерії, ферментування, молочні напої, азотисті сполуки, казеїн, пептиди, протеоліз.
 
 ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ