ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ
УДК 637.141.8
ГОЛУБ Богдан,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ
Розглянуто особливості формування складу високомолекулярних азотистих сполук у ферментованих біфідобактеріями молочних напоях. Наведено результати порівняльного оцінювання протеолітичних властивостей різних штамів пробіотичних біфідобактерій і лактобактерій.
Ключові слова: пробіотики, біфідобактерії, ферментування, молочні напої, азотисті сполуки, казеїн, пептиди, протеоліз.
ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ
ГОЛУБ Богдан,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ
Розглянуто особливості формування складу високомолекулярних азотистих сполук у ферментованих біфідобактеріями молочних напоях. Наведено результати порівняльного оцінювання протеолітичних властивостей різних штамів пробіотичних біфідобактерій і лактобактерій.
Ключові слова: пробіотики, біфідобактерії, ферментування, молочні напої, азотисті сполуки, казеїн, пептиди, протеоліз.
