ЗМІНА ВМІСТУ КАРОТИНОЇДІВ У БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКАХ ПРИ ЗБЕРІГАННІ
УДК 664.844
ДЬЯКОВА Юлія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ЗМІНА ВМІСТУ КАРОТИНОЇДІВ У БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКАХ ПРИ ЗБЕРІГАННІ
Науково обґрунтовано способи збереження та підвищення вмісту каротиноїдів у сушеній овочевій продукції. Досліджено вміст каротиноїдів у сушених баклажанових снеках протягом тривалого зберігання залежно від виду паковання. Статистично обраховано базисні темпи приросту вмісту каротиноїдів протягом зберігання, а також збагачення β-каротином сушених баклажанових снеків.
Ключові слова: конвективне сушіння, каротиноїди, β-каротин, сушені баклажанові снеки, стабілізація.
ЗМІНА ВМІСТУ КАРОТИНОЇДІВ У БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКАХ ПРИ ЗБЕРІГАННІ
ДЬЯКОВА Юлія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ЗМІНА ВМІСТУ КАРОТИНОЇДІВ У БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКАХ ПРИ ЗБЕРІГАННІ
Науково обґрунтовано способи збереження та підвищення вмісту каротиноїдів у сушеній овочевій продукції. Досліджено вміст каротиноїдів у сушених баклажанових снеках протягом тривалого зберігання залежно від виду паковання. Статистично обраховано базисні темпи приросту вмісту каротиноїдів протягом зберігання, а також збагачення β-каротином сушених баклажанових снеків.
Ключові слова: конвективне сушіння, каротиноїди, β-каротин, сушені баклажанові снеки, стабілізація.
