ФОРТИФІКАЦІЯ ПАСТИЛЬНИХ ВИРОБІВ ЙОДОМ
УДК 66.094.415:664.144
ГАСАНОВА Анна,
к. т. н., асистент Харківського державного університету харчування і торгівлі
СОКОЛОВСЬКА Олена,
аспірант Харківського державного університету харчування і торгівлі
КОРЗУН Віталій,
д. мед. н., професор Інституту гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМНУ
ФОРТИФІКАЦІЯ ПАСТИЛЬНИХ ВИРОБІВ ЙОДОМ
Обґрунтовано вибір раціонального методу визначення йоду в харчових продуктах. Встановлено вміст йоду в пастильних виробах зі стевією та еламіном "Екзотика" і "Смакота" на етапах виробництва та зберігання. Ґрунтуючись на проведених дослідженнях, встановлено належність розроблених пастильних виробів до групи функціональних харчових продуктів.
Ключові слова: фортифікація, пастилa, еламін, йод.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
ГАСАНОВА Анна,
к. т. н., асистент Харківського державного університету харчування і торгівлі
СОКОЛОВСЬКА Олена,
аспірант Харківського державного університету харчування і торгівлі
КОРЗУН Віталій,
д. мед. н., професор Інституту гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМНУ
ФОРТИФІКАЦІЯ ПАСТИЛЬНИХ ВИРОБІВ ЙОДОМ
Обґрунтовано вибір раціонального методу визначення йоду в харчових продуктах. Встановлено вміст йоду в пастильних виробах зі стевією та еламіном "Екзотика" і "Смакота" на етапах виробництва та зберігання. Ґрунтуючись на проведених дослідженнях, встановлено належність розроблених пастильних виробів до групи функціональних харчових продуктів.
Ключові слова: фортифікація, пастилa, еламін, йод.
