АЙВА ЯПОНСЬКА ЯК ІНГРЕДІЄНТ ПЛОДОВО-ЯГІДНОГО МОРОЗИВА
УДК 634.14:663.674
ДІТРІХ Ірина,
к. х. н., доцент Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг)
ЛИТВИН Ярослава,
асистент Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг)
АЙВА ЯПОНСЬКА ЯК ІНГРЕДІЄНТ ПЛОДОВО-ЯГІДНОГО МОРОЗИВА
Розроблено новий харчовий продукт – плодово-ягідне морозиво "Маулея" з використанням айви японської. Обґрунтовано кількісний і якісний склад сировини, проведено органолептичні та фізико-хімічні дослідження якості готового продукту, підтверджено підвищений вміст аскорбінової кислоти та β-каротину в морозиві.
Ключові слова: айва японська, плодово-ягідне морозиво, біологічна цінність, вітамін С, β-каротин, мінеральні елементи.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
ДІТРІХ Ірина,
к. х. н., доцент Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг)
ЛИТВИН Ярослава,
асистент Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг)
АЙВА ЯПОНСЬКА ЯК ІНГРЕДІЄНТ ПЛОДОВО-ЯГІДНОГО МОРОЗИВА
Розроблено новий харчовий продукт – плодово-ягідне морозиво "Маулея" з використанням айви японської. Обґрунтовано кількісний і якісний склад сировини, проведено органолептичні та фізико-хімічні дослідження якості готового продукту, підтверджено підвищений вміст аскорбінової кислоти та β-каротину в морозиві.
Ключові слова: айва японська, плодово-ягідне морозиво, біологічна цінність, вітамін С, β-каротин, мінеральні елементи.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)