ТРАНСФОРМАЦІЯ ФОРМ ВОДИ ПРИ ЗБЕРІГАННІ ТА ЗАМОРОЖУВАННІ КВАСОЛІ СТРУЧКОВОЇ ОВОЧЕВОЇ
УДК 641.528.6:635.652
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КЛЯЧИН Ілля,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ТРАНСФОРМАЦІЯ ФОРМ ВОДИ ПРИ ЗБЕРІГАННІ ТА ЗАМОРОЖУВАННІ КВАСОЛІ СТРУЧКОВОЇ ОВОЧЕВОЇ
Наведено результати дослідження кількісних і якісних змін води під час зберігання та заморожування квасолі стручкової овочевої. Досліджено показники, які впливають на її якість та пов’язані з фракційним складом води. Встановлено зміни співвідношення фракцій води під час зберігання та заморожування.
Ключові слова: квасоля стручкова овочева, загальний вміст вологи, колоїдно-зв’язана волога, осмотично-поглинена волога, заморожування, розчинні сухі речовини.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КЛЯЧИН Ілля,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ТРАНСФОРМАЦІЯ ФОРМ ВОДИ ПРИ ЗБЕРІГАННІ ТА ЗАМОРОЖУВАННІ КВАСОЛІ СТРУЧКОВОЇ ОВОЧЕВОЇ
Наведено результати дослідження кількісних і якісних змін води під час зберігання та заморожування квасолі стручкової овочевої. Досліджено показники, які впливають на її якість та пов’язані з фракційним складом води. Встановлено зміни співвідношення фракцій води під час зберігання та заморожування.
Ключові слова: квасоля стручкова овочева, загальний вміст вологи, колоїдно-зв’язана волога, осмотично-поглинена волога, заморожування, розчинні сухі речовини.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)