ІНТЕНСИВНІСТЬ ДИХАННЯ ПЛОДІВ ГАРБУЗА ПРИ ЗБЕРІГАННІ
УДК 635.62:631.563.9
КОЛТУНОВ Віктор,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БУЛАХ Мар’яна,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ІНТЕНСИВНІСТЬ ДИХАННЯ ПЛОДІВ ГАРБУЗА ПРИ ЗБЕРІГАННІ
Досліджено інтенсивність дихання різних видів і сортів плодів гарбуза, вирощених в умовах Західного Полісся. Виявлено загальні закономірності змін цього показника під час зберігання. Визначено кількість надлишкового вуглекислого газу та тепла, яку необхідно видалити зі сховищ при зберіганні плодів гарбуза.
Ключові слова: плоди гарбуза, зав’язь, зберігання, фізіологічні властивості, інтенсивність дихання, абіотичні фактори, фізичні показники, охолодження, тепловиділення, вуглекислий газ, вентилювання.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
КОЛТУНОВ Віктор,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БУЛАХ Мар’яна,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ІНТЕНСИВНІСТЬ ДИХАННЯ ПЛОДІВ ГАРБУЗА ПРИ ЗБЕРІГАННІ
Досліджено інтенсивність дихання різних видів і сортів плодів гарбуза, вирощених в умовах Західного Полісся. Виявлено загальні закономірності змін цього показника під час зберігання. Визначено кількість надлишкового вуглекислого газу та тепла, яку необхідно видалити зі сховищ при зберіганні плодів гарбуза.
Ключові слова: плоди гарбуза, зав’язь, зберігання, фізіологічні властивості, інтенсивність дихання, абіотичні фактори, фізичні показники, охолодження, тепловиділення, вуглекислий газ, вентилювання.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)