ІННОВАЦІЇ У ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЯХ
УДК 658.589:664
СІМАХІНА Галина,
д. т. н., професор Національного університету харчових технологій
НАУМЕНКО Наталія,
д. філол. н., професор Національного університету харчових технологій
ІННОВАЦІЇ У ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЯХ
На підставі аналізу світового досвіду визначено перспективи розвитку інноваційних харчових технологій в Україні як єдино доцільний, економічно обґрунтований, підтверджений багаторічною діяльністю шлях передових країн світу. Показано, що інноваційний процес у харчових технологіях є складним, динамічним, відкритим комплексом взаємопов’язаних між собою явищ. Упровадження інноваційних технологій дасть можливість у короткі терміни забезпечити населення України необхідною кількістю оздоровчої продукції, яка відповідає основним принципам харчування ХХІ ст.
Ключові слова: оздоровчі продукти, інновації, інноваційне харчове підприємство, ефективність, безпека харчової продукції, харчовий статус.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
СІМАХІНА Галина,
д. т. н., професор Національного університету харчових технологій
НАУМЕНКО Наталія,
д. філол. н., професор Національного університету харчових технологій
ІННОВАЦІЇ У ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЯХ
На підставі аналізу світового досвіду визначено перспективи розвитку інноваційних харчових технологій в Україні як єдино доцільний, економічно обґрунтований, підтверджений багаторічною діяльністю шлях передових країн світу. Показано, що інноваційний процес у харчових технологіях є складним, динамічним, відкритим комплексом взаємопов’язаних між собою явищ. Упровадження інноваційних технологій дасть можливість у короткі терміни забезпечити населення України необхідною кількістю оздоровчої продукції, яка відповідає основним принципам харчування ХХІ ст.
Ключові слова: оздоровчі продукти, інновації, інноваційне харчове підприємство, ефективність, безпека харчової продукції, харчовий статус.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)