ІДЕНТИФІКАЦІЯ ІЧ-СПЕКТРОСКОПІЄЮ КОМПЛЕКСОУТВОРЕННЯ АМІЛАЗА – ГЛЮТИН
УДК 543.42:664.644.5
ДЗЮБА Надія,
к. т. н., доцент Одеської національної академії харчових технологій
ІДЕНТИФІКАЦІЯ ІЧ-СПЕКТРОСКОПІЄЮ КОМПЛЕКСОУТВОРЕННЯ АМІЛАЗА – ГЛЮТИН
Показано можливість використання ІЧ-спектроскопії для аналізу зв’язків при виробництві іммобілізованих форм ферментів. Розглянуто ІЧ-спектри глютину, нативної та іммобілізованої на глютині амілази. Проведено аналіз зв’язків у молекулах глютину та всіх форм іммобілізованого ферменту. Визначено функціональні зв’язки, за допомогою яких відбувається іммобілізація амілази на глютині. Доведено, що найбільшу роль в утворенні комплексу амілаза – глютин відіграють –ОН, –С=О, –NH.
Ключові слова: глютин, іммобілізація ферментів, ІЧ-спектроскопія.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
ДЗЮБА Надія,
к. т. н., доцент Одеської національної академії харчових технологій
ІДЕНТИФІКАЦІЯ ІЧ-СПЕКТРОСКОПІЄЮ КОМПЛЕКСОУТВОРЕННЯ АМІЛАЗА – ГЛЮТИН
Показано можливість використання ІЧ-спектроскопії для аналізу зв’язків при виробництві іммобілізованих форм ферментів. Розглянуто ІЧ-спектри глютину, нативної та іммобілізованої на глютині амілази. Проведено аналіз зв’язків у молекулах глютину та всіх форм іммобілізованого ферменту. Визначено функціональні зв’язки, за допомогою яких відбувається іммобілізація амілази на глютині. Доведено, що найбільшу роль в утворенні комплексу амілаза – глютин відіграють –ОН, –С=О, –NH.
Ключові слова: глютин, іммобілізація ферментів, ІЧ-спектроскопія.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)