УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ДИНАМІКА АКТИВНОСТІ ФЕРМЕНТІВПРИ ПЕРЕРОБЦІ БАКЛАЖАНІВ

Автор: sveta on . Posted in 2015-2

УДК 635.646:581.199
 
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
ДИНАМІКА АКТИВНОСТІ ФЕРМЕНТІВПРИ ПЕРЕРОБЦІ БАКЛАЖАНІВ
 
Проаналізовано вплив попередньої обробки та заморожування на активність ферментів баклажанів. Установлено позитивний вплив витримки підготовлених до заморожування баклажанів у розчині кухонної солі на зниження активності аскорбінатоксидази та поліфенолоксидази, що сприяє збереженості кольору таС-вітамінної цінності замороженої продукції.
 
Ключові слова: швидкозаморожені баклажани, аскорбінатоксидаза, поліфенолоксидаза, аскорбінова кислота

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)