ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ЛІКЕРІВ ЗА ПРОФІЛЕМ ФЛЕЙВОРУ
УДК 663.83
БОЖКО Тетяна,
здобувач Київського національного торговельно-економічного університету
ПАВЛІШ Лариса,
к. т. н., доцент Ужгородського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету
ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ЛІКЕРІВ ЗА ПРОФІЛЕМ ФЛЕЙВОРУ
Наведено результати профільного аналізу флейвору при оцінці якості десертних емульсійних крем-лікерів. Запропоновано використання 10 дескрипторів профільного аналізу. На основі вивчення відношення споживачів до лікерної продукції розроблено профіль флейвору гіпотетичного еталону та встановлено ступінь відповідності до нього нових лікерів.
Ключові слова: лікер, крем-лікер, десертний лікер, органолептичні методи досліджень, профільний метод, профіль флейвору.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
БОЖКО Тетяна,
здобувач Київського національного торговельно-економічного університету
ПАВЛІШ Лариса,
к. т. н., доцент Ужгородського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету
ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ЛІКЕРІВ ЗА ПРОФІЛЕМ ФЛЕЙВОРУ
Наведено результати профільного аналізу флейвору при оцінці якості десертних емульсійних крем-лікерів. Запропоновано використання 10 дескрипторів профільного аналізу. На основі вивчення відношення споживачів до лікерної продукції розроблено профіль флейвору гіпотетичного еталону та встановлено ступінь відповідності до нього нових лікерів.
Ключові слова: лікер, крем-лікер, десертний лікер, органолептичні методи досліджень, профільний метод, профіль флейвору.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)