БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ РИБОРОСЛИННИХ НАПІВФАБРИКАТІВ НА ОСНОВІ БИЧКА АЗОВСЬКОГО
УДК 639.38-027.38
ФЕДОРОВА Діна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
КУЗЬМЕНКО Юлія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ РИБОРОСЛИННИХ НАПІВФАБРИКАТІВ НА ОСНОВІ БИЧКА АЗОВСЬКОГО
Наведено результати дослідження хімічного складу та біологічної цінності риборослинних напівфабрикатів на основі комплексної переробки бичка азовського та вторинної рослинної сировини. Проаналізовано амінокислотний склад і біологічну цінність риборослинних пасти й борошна. Встановлено можливість їх використання в технологіях кулінарної, кондитерської, снекової продукції та харчових концентратів.
Ключові слова: бичок азовський, риборослинні напівфабрикати, паста риборослинна, риборослинне борошно, амінокислотний склад, біологічна цінність, мінеральний склад.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
ФЕДОРОВА Діна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
КУЗЬМЕНКО Юлія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ РИБОРОСЛИННИХ НАПІВФАБРИКАТІВ НА ОСНОВІ БИЧКА АЗОВСЬКОГО
Наведено результати дослідження хімічного складу та біологічної цінності риборослинних напівфабрикатів на основі комплексної переробки бичка азовського та вторинної рослинної сировини. Проаналізовано амінокислотний склад і біологічну цінність риборослинних пасти й борошна. Встановлено можливість їх використання в технологіях кулінарної, кондитерської, снекової продукції та харчових концентратів.
Ключові слова: бичок азовський, риборослинні напівфабрикати, паста риборослинна, риборослинне борошно, амінокислотний склад, біологічна цінність, мінеральний склад.
