ЯКІСТЬ ХАРЧОВИХ РІДИН УЛЬТРАФІЛЬТРАЦІЙНОГО КОНЦЕНТРУВАННЯ
УДК 006.83:[613.3:544.725.7]
ДЕЙНИЧЕНКО Григорій,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування і торгівлі
ГУЗЕНКО Василь,
к. т. н., ст. н. с. Харківського державногоуніверситету харчування і торгівлі
ГАФУРОВ Олег,
к. т. н., доцент Національної академії Національної гвардії України
ЯКІСТЬ ХАРЧОВИХ РІДИН УЛЬТРАФІЛЬТРАЦІЙНОГО КОНЦЕНТРУВАННЯ
Показано роль мембранних процесів у харчовій промисловості для виробництва різної продукції. Досліджено показники якості харчових рідин рослинного (пектинового екстракту) та тваринного (білково-вуглеводної молочної сировини) походження під час їх ультрафільтраційного концентрування залежно від технологічних параметрів процесу.
Ключові слова: ультрафільтрація, пектиновий екстракт, білково-вуглеводна молочна сировина, мембрана, концентрування.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
ДЕЙНИЧЕНКО Григорій,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування і торгівлі
ГУЗЕНКО Василь,
к. т. н., ст. н. с. Харківського державногоуніверситету харчування і торгівлі
ГАФУРОВ Олег,
к. т. н., доцент Національної академії Національної гвардії України
ЯКІСТЬ ХАРЧОВИХ РІДИН УЛЬТРАФІЛЬТРАЦІЙНОГО КОНЦЕНТРУВАННЯ
Показано роль мембранних процесів у харчовій промисловості для виробництва різної продукції. Досліджено показники якості харчових рідин рослинного (пектинового екстракту) та тваринного (білково-вуглеводної молочної сировини) походження під час їх ультрафільтраційного концентрування залежно від технологічних параметрів процесу.
Ключові слова: ультрафільтрація, пектиновий екстракт, білково-вуглеводна молочна сировина, мембрана, концентрування.
![](http://visnik.knteu.kiev.ua/images/pdf.gif)