ЕЛЕКТРОАКТИВОВАНА ВОДА У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ
УДК 613.31
ПЕРЕСІЧНИЙ Михайло,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ФЕДОРОВА Діна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ЕЛЕКТРОАКТИВОВАНА ВОДА У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ
Систематизовано результати сучасних наукових досліджень щодо якості питної води з різних джерел в Україні. Проведено детальний аналіз підходів до встановлення категорії якості питної води за визначеними характеристиками основних показників. Обґрунтовано доцільність і перспективність використання в харчуванні людини питної води високої якості за гідробіологічними показниками – від’ємним значенням окиснювально-відновного потенціалу та резонансною мікрокластерною структурою.
Ключові слова: якість, питна вода, електроактивована питна вода, дефіцит електронів, вільнорадикальні сполуки, окиснювально-відновний потенціал, резонансні мікрокластери, мікрокластерна структура, електрохімічна активація, фрактальна й оптична анізотропія якості структури.
ЕЛЕКТРОАКТИВОВАНА ВОДА У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ
ПЕРЕСІЧНИЙ Михайло,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ФЕДОРОВА Діна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ЕЛЕКТРОАКТИВОВАНА ВОДА У ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ
Систематизовано результати сучасних наукових досліджень щодо якості питної води з різних джерел в Україні. Проведено детальний аналіз підходів до встановлення категорії якості питної води за визначеними характеристиками основних показників. Обґрунтовано доцільність і перспективність використання в харчуванні людини питної води високої якості за гідробіологічними показниками – від’ємним значенням окиснювально-відновного потенціалу та резонансною мікрокластерною структурою.
Ключові слова: якість, питна вода, електроактивована питна вода, дефіцит електронів, вільнорадикальні сполуки, окиснювально-відновний потенціал, резонансні мікрокластери, мікрокластерна структура, електрохімічна активація, фрактальна й оптична анізотропія якості структури.
