ВОЛОГОЗАТРИМУВАЛЬНА ЗДАТНІСТЬ ЗАМОРОЖЕНИХ ТОМАТІВ
УДК 635.64:641.528.6.
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КАМЄНЄВА Наталія
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КАМЄНЄВА Наталія
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
ВОЛОГОЗАТРИМУВАЛЬНА ЗДАТНІСТЬ ЗАМОРОЖЕНИХ ТОМАТІВ
Досліджено втрати маси й зміну вологозатримувальної здатності п’яти ботанічних сортів томатів під час заморожування та низькотемпературного зберігання. Доведено, що зв’язування вільної вологи в томатах значно сприяє зниженню втрат маси при їх заморожуванні та зберіганні. Встановлено, що найменші втрати маси та найвищу вологозатримувальну здатність після 6 місяців низькотемпературного зберігання мали томати сортів Раїса та Ріо Гранде Оригінал.
Ключові слова: втрати маси, вологозатримувальна здатність, заморожування, низькотемпературне зберігання, томати.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)