АЗОТИСТІ РЕЧОВИНИ БІОФОРТИФІКОВАНИХ ТОМАТНИХ ОВОЧІВ
УДК 613.281:635.64
ДЕЙНИЧЕНКО Григорій,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування і торгівлі
ЮДІЧЕВА Ольга,
к. т. н., доцент ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі"
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
ДЕЙНИЧЕНКО Григорій,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування і торгівлі
ЮДІЧЕВА Ольга,
к. т. н., доцент ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі"
АЗОТИСТІ РЕЧОВИНИ БІОФОРТИФІКОВАНИХ ТОМАТНИХ ОВОЧІВ
Доведено доцільність використання біофортифікованих томатних овочів (перцю, томатів, баклажанів), що мають підвищений вміст білка, в дієтах, які ефективно поєднують тваринний і рослинний білки для кращого їх засвоєння, а також у раціонах вегетаріанців. Біофортифікацію овочів здійснено застосуванням органічного, екологічно чистого добрива "Ріверм" під час їх вирощування.
Ключові слова: біофортифікація, білок, "Ріверм", азотисті речовини, амінокислота, томатні овочі.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)