СПОЖИВНІ ВЛАСТИВОСТІ ВЕРШКОВОГО МАСЛА ІЗ МОРСЬКИМИ ВОДОРОСТЯМИ
УДК 637.23
ОЧКОЛЯС Олена,
асистент Національного університету біоресурсів та природокористування України
ТИЩЕНКО Людмила,
к. т. н., доцент Національного університету біоресурсів та природокористування України
ЛЕБСЬКА Тетяна,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ОЧКОЛЯС Олена,
асистент Національного університету біоресурсів та природокористування України
ТИЩЕНКО Людмила,
к. т. н., доцент Національного університету біоресурсів та природокористування України
ЛЕБСЬКА Тетяна,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
СПОЖИВНІ ВЛАСТИВОСТІ ВЕРШКОВОГО МАСЛА ІЗ МОРСЬКИМИ ВОДОРОСТЯМИ
Обґрунтовано доцільність створення нових видів масла вершкового із використанням наповнювачів із морських водоростей. Установлено, що додавання ламінарії, фукусу, спіруліни та цистозіри до рецептури масла вершкового сприяє підвищенню його харчової цінності завдяки покращенню макро- та мікроелементного складу, а саме – збагаченню йодом і селеном.
Ключові слова: вершкове масло, функціональні інгредієнти, ламінарія, фукус, цистозіра, спіруліна, йод, селен.