БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ БІЛКІВ RAPANA VENOSA
УДК 639.2
СИДОРЕНКО Олена,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
АПАЧ Марина,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БУРКАЦЬКА Ганна,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
СИДОРЕНКО Олена,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
АПАЧ Марина,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БУРКАЦЬКА Ганна,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ БІЛКІВ RAPANA VENOSA
Наведено результати дослідження хімічного складу та біологічної цінності чорноморської рапани свіжомороженої й термічно обробленої (вареної) різних періодів вилову. Проаналізовано амінокислотний склад білків їстівної частини молюсків, проведено їх порівняльну оцінку. Встановлено високу харчову цінність м’яса чорноморської рапани, що вказує на доцільність збільшення її промислу та використання як біологічно цінної сировини в харчових технологіях.
Ключові слова: чорноморська рапана, біологічна цінність, амінокислотний скор, коефіцієнт утилітарності, харчові білки.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)