УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

МОДЕЛЮВАННЯ СКЛАДУ АРАХІСОВИХ ПАСТ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ

Автор: sveta on . Posted in 2016-1

УДК 664.144
 
ДУБІНІНА Антоніна,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування і торгівлі
 
ЛЕНЕРТ Світлана,
к. т. н., докторант Харківського державного університету харчування і торгівлі
 
ХОМЕНКО Ольга,
к. т. н., доцент Харківського державного університету харчування і торгівлі
 

МОДЕЛЮВАННЯ СКЛАДУ АРАХІСОВИХ ПАСТ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ 

На основі огляду наукової літератури обґрунтовано доцільність використання арахісу для створення продуктів функціональної спрямованості. Проаналізовано асортимент розроблених арахісових паст іноземними та вітчизняними вченими. За допомогою математичного моделювання розраховано вміст рецептурних компонентів арахісових паст, які за хімічним складом наближені до норм "здорового" харчування.
 
Ключові слова: функціональні продукти, арахісова паста, біологічна цінність.

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)