МОДЕЛЮВАННЯ СКЛАДУ АРАХІСОВИХ ПАСТ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ
УДК 664.144
ДУБІНІНА Антоніна,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування і торгівлі
ЛЕНЕРТ Світлана,
к. т. н., докторант Харківського державного університету харчування і торгівлі
ХОМЕНКО Ольга,
к. т. н., доцент Харківського державного університету харчування і торгівлі
ДУБІНІНА Антоніна,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування і торгівлі
ЛЕНЕРТ Світлана,
к. т. н., докторант Харківського державного університету харчування і торгівлі
ХОМЕНКО Ольга,
к. т. н., доцент Харківського державного університету харчування і торгівлі
МОДЕЛЮВАННЯ СКЛАДУ АРАХІСОВИХ ПАСТ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ
На основі огляду наукової літератури обґрунтовано доцільність використання арахісу для створення продуктів функціональної спрямованості. Проаналізовано асортимент розроблених арахісових паст іноземними та вітчизняними вченими. За допомогою математичного моделювання розраховано вміст рецептурних компонентів арахісових паст, які за хімічним складом наближені до норм "здорового" харчування.
Ключові слова: функціональні продукти, арахісова паста, біологічна цінність.