ВИКОРИСТАННЯ БІЛКА ЗЕЛЕНОЇ МАСИ ОВОЧЕВИХ КУЛЬТУР У ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЯХ
УДК 664.38
СІМАХІНА Галина,
д. т. н., професор Національного університету харчових технологій
НАУМЕНКО Наталія,
д. філол. н., професор Національного університету харчових технологій
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
СІМАХІНА Галина,
д. т. н., професор Національного університету харчових технологій
НАУМЕНКО Наталія,
д. філол. н., професор Національного університету харчових технологій
ВИКОРИСТАННЯ БІЛКА ЗЕЛЕНОЇ МАСИ ОВОЧЕВИХ КУЛЬТУР У ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЯХ
Систематизовано сучасні відомості про роль і фізіологічні впливи замінних і незамінних амінокислот на функціонування організму людини та нормалізацію його всіх систем. Показано перспективність використання нетрадиційних джерел білка рослинних матеріалів, зокрема, зеленої маси, для отримання білковмісних композицій, збагачення ними традиційних харчових середовищ, що дасть змогу частково ліквідувати білковий дефіцит у раціоні харчування населення України.
Ключові слова: амінокислоти, білки, біологічна цінність, зелена маса рослин, функціонування, харчування.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)