КРИТЕРІЇ РОЗРОБКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
УДК 641.563
ПРИТУЛЬСЬКА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
АНТЮШКО Дмитро,
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
ПРИТУЛЬСЬКА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
АНТЮШКО Дмитро,
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
КРИТЕРІЇ РОЗРОБКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Проаналізовано та систематизовано підходи до забезпечення харчових потреб людей старших вікових груп у білках, ліпідах, вуглеводах, вітамінах і мінеральних елементах, зокрема, їх рекомендованому співвідношенні, вмісту в раціонах відповідно до статевих і вікових ознак. На основі проведених досліджень розроблено сухий розчинний продукт для ентерального харчування геродієтичного призначення.
Ключові слова: люди літнього та старечого віку, довгожителі, метаболізм, енергетичний обмін, макро- та мікронутрієнти.