БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ БІЛКА КАПУСТИ БРОКОЛІ
УДК 581.134:585.683.2
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ЛЕВИЦЬКА Станіслава,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ЛЕВИЦЬКА Станіслава,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ БІЛКА КАПУСТИ БРОКОЛІ
Досліджено амінокислотний склад білка сортів капусти броколі, які районовані в Україні. Розраховано амінокислотний скор і визначено біологічну цінність білка. Встановлено, що білок капусти броколі є цінним джерелом незамінних амінокислот. Визначено сорти капусти броколі, білок яких має найвищу біологічну цінність.
Ключові слова: капуста броколі, амінокислотний склад, біологічна цінність, оцінка якості білка.