ТЕХНОЛОГІЯ ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ МОЛОЧНО-БІЛКОВИХ КОПРЕЦИПІТАТІВ
УДК 641.1:637.247
ГНІЦЕВИЧ Вікторія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ЮДІНА Тетяна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДЕЙНИЧЕНКО Людмила,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ГНІЦЕВИЧ Вікторія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ЮДІНА Тетяна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДЕЙНИЧЕНКО Людмила,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ТЕХНОЛОГІЯ ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ
МОЛОЧНО-БІЛКОВИХ КОПРЕЦИПІТАТІВ
Розглянуто традиційні та сучасні способи виробництва білкових концентратів, виділено їх переваги та недоліки. Запропоновано технологію виробництва молочно-білкових копреципітатів на основі білково-вуглеводної молочної сировини з використанням як коагулянтів пюре із ягід журавлини та калини. Досліджено хімічний склад і білкову складову копреципітатів і доведено їхню високу харчову та біологічну цінність.
Ключові слова: дефіцит білка, білково-вуглеводна молочна сировина, сколотини, журавлина, калина, молочно-білковий копреципітат, біологічна цінність.