РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПШЕНИЧНОГО ТІСТА З КОКОСОВОЮ КЛІТКОВИНОЮ
УДК 664.65
КРИВОРУЧКО Мирослав,
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
ФОРОСТЯНА Нінель,
к. пед. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
КРИВОРУЧКО Мирослав,
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
ФОРОСТЯНА Нінель,
к. пед. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПШЕНИЧНОГО ТІСТА
З КОКОСОВОЮ КЛІТКОВИНОЮ
Досліджено вплив кокосової клітковини на формування структури модельних тістових напівфабрикатів з пшеничного борошна 1-го ґатунку. Висунуто припущення, що концентрація добавки від 3 до 5 % маси борошна є оптимальною, оскільки реологічні властивості досліджених зразків наближені до контролю.
Ключові слова: кокосова клітковина, фаринограма, реологічні властивості, консистенція, стійкість, розрідження.