ПІГМЕНТНИЙ КОМПЛЕКС ЗАМОРОЖЕНОЇ КАПУСТИ БРОКОЛІ
УДК 635.356:664.8.037.5
ЛЕВИЦЬКА Станіслава,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КРИВОШАПКА Вікторія,
к. с-г. н., завідувач лабораторії фізіології рослин і мікробіології Інституту садівництва НААН України
ЛЕВИЦЬКА Станіслава,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КРИВОШАПКА Вікторія,
к. с-г. н., завідувач лабораторії фізіології рослин і мікробіології Інституту садівництва НААН України
ПІГМЕНТНИЙ КОМПЛЕКС ЗАМОРОЖЕНОЇ КАПУСТИ БРОКОЛІ
Наведено результати досліджень a- і b-хлорофілу та β-каротину в гібридах сортів капусти броколі, які районовані в Україні. Проаналізовано вплив способів попередньої обробки та заморожування на вміст рослинних пігментів. Установлено, що капуста броколі є цінним джерелом a- і b-хлорофілу. Визначено оптимальний спосіб попередньої обробки капусти, що забезпечує мінімальні втрати рослинних пігментів.
Ключові слова: капуста броколі, рослинні пігменти, a- і b-хлорофіл, β-каротин, попередня обробка, заморожування.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)