ВПЛИВ ДОБАВОК-АНТИОКСИДАНТІВ НА ЯКІСТЬ ЖИРОВИХ НАЧИНОК ВАФЕЛЬНИХ ТОРТІВ
УДК 664.681.022.392
СИРОХМАН Іван,
д. т. н., професор Львівського торговельно-економічного університету
БОЙДУНИК Роксолана,
здобувач, асистент Львівського торговельно-економічного університету
СИРОХМАН Іван,
д. т. н., професор Львівського торговельно-економічного університету
БОЙДУНИК Роксолана,
здобувач, асистент Львівського торговельно-економічного університету
ВПЛИВ ДОБАВОК-АНТИОКСИДАНТІВ
НА ЯКІСТЬ ЖИРОВИХ НАЧИНОК ВАФЕЛЬНИХ ТОРТІВ
Обґрунтовано доцільність внесення добавок жмиху розторопші плямистої окремо та в поєднанні з бурштиновою кислотою для подовження терміну зберігання жирових начинок вафельних тортів. Визначено оптимальну добавку для сповільнення окиснення жиру – 1 % жмиху розторопші з 0.2 % бурштинової кислоти.
Ключові слова: вафельні торти, антиоксиданти, жмих розторопші, пероксидне число, кислотне число, бензидинове число.
ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)