ОПТИМІЗАЦІЯ ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ КУЛЬТИВОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ
УДК 641.528:635.82
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
НЕСТЕРЕНКО Наталія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
КАМЄНЄВА Наталія,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
ОПТИМІЗАЦІЯ ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ КУЛЬТИВОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ
Розроблено математичні моделі якості швидкозамороженого напівфабрикату із культивованих печериць. Визначено й обґрунтовано оптимальні концентрації та види природних згущувачів, що уможливлює розв’язання проблеми стабілізації споживних властивостей напівфабрикату й отримання готового продукту високої якості.
Ключові слова: швидкозаморожені напівфабрикати, культивовані печериці, згущувачі, моделі якості.
ОПТИМІЗАЦІЯ ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ КУЛЬТИВОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
НЕСТЕРЕНКО Наталія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
КАМЄНЄВА Наталія,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
ОПТИМІЗАЦІЯ ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ КУЛЬТИВОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ
Розроблено математичні моделі якості швидкозамороженого напівфабрикату із культивованих печериць. Визначено й обґрунтовано оптимальні концентрації та види природних згущувачів, що уможливлює розв’язання проблеми стабілізації споживних властивостей напівфабрикату й отримання готового продукту високої якості.
Ключові слова: швидкозаморожені напівфабрикати, культивовані печериці, згущувачі, моделі якості.
ОПТИМІЗАЦІЯ ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ КУЛЬТИВОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ