СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРІСНОГО ТІСТА З БОРОШНА ПРОРОЩЕНОГО ЗЕРНА ПШЕНИЦІ
УДК 664.65:664.765
КРАВЧЕНКО Михайло,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КРИВОРУЧКО Мирослав,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
АНТОНЕНКО Артем,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРІСНОГО ТІСТА З БОРОШНА ПРОРОЩЕНОГО ЗЕРНА ПШЕНИЦІ
Наведено результати досліджень щодо можливості виробництва борошна із зерна пшениці, пророщеного у розчині морської харчової солі. Визначено структурно-механічні показники тістових мас зі збагаченого борошна з карагінаном, його раціональну концентрацію. Розроблена технологія прісного тіста може використовуватися у виробництві борошняної кулінарної продукції підвищеної харчової цінності.
Ключові слова: структурно-механічні властивості прісного тіста, борошно з пророщеного зерна пшениці, деформація тістових мас.
СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРІСНОГО ТІСТА З БОРОШНА ПРОРОЩЕНОГО ЗЕРНА ПШЕНИЦІ
КРАВЧЕНКО Михайло,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
КРИВОРУЧКО Мирослав,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
АНТОНЕНКО Артем,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРІСНОГО ТІСТА З БОРОШНА ПРОРОЩЕНОГО ЗЕРНА ПШЕНИЦІ
Наведено результати досліджень щодо можливості виробництва борошна із зерна пшениці, пророщеного у розчині морської харчової солі. Визначено структурно-механічні показники тістових мас зі збагаченого борошна з карагінаном, його раціональну концентрацію. Розроблена технологія прісного тіста може використовуватися у виробництві борошняної кулінарної продукції підвищеної харчової цінності.
Ключові слова: структурно-механічні властивості прісного тіста, борошно з пророщеного зерна пшениці, деформація тістових мас.
СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРІСНОГО ТІСТА З БОРОШНА ПРОРОЩЕНОГО ЗЕРНА ПШЕНИЦІ