ЯКІСТЬ ЦІЛЬНОЗЕРНОВОГО ПШЕНИЧНОГО ХЛІБА З ВИКОРИСТАННЯМ КОРЕНЕПЛІДНИХ ОВОЧІВ
УДК 664.661:635.1.
КОРДЗАЯ Натела,
к. т. н., асистент Одеської національної академії харчових технологій
МАРДАР Марина,
к. т. н., доцент Одеської національної академії харчових технологій
ЯКІСТЬ ЦІЛЬНОЗЕРНОВОГО ПШЕНИЧНОГО ХЛІБА З ВИКОРИСТАННЯМ КОРЕНЕПЛІДНИХ ОВОЧІВ
Проведено оцінку якості цільнозернового пшеничного хліба з додаванням коренеплідних овочів (селери, петрушки, пастернаку) шляхом вивчення органолептичних показників, харчової та біологічної цінності, особливостей структури, показників безпечності та медико-біологічних властивостей. Розраховано комплексний показник якості нового виду хліба.
Ключові слова: цільнозерновий хліб, коренеплідні овочі, оцінка якості хліба, мікроструктура хліба.
ЯКІСТЬ ЦІЛЬНОЗЕРНОВОГО ПШЕНИЧНОГО ХЛІБА З ВИКОРИСТАННЯМ КОРЕНЕПЛІДНИХ ОВОЧІВ
КОРДЗАЯ Натела,
к. т. н., асистент Одеської національної академії харчових технологій
МАРДАР Марина,
к. т. н., доцент Одеської національної академії харчових технологій
ЯКІСТЬ ЦІЛЬНОЗЕРНОВОГО ПШЕНИЧНОГО ХЛІБА З ВИКОРИСТАННЯМ КОРЕНЕПЛІДНИХ ОВОЧІВ
Проведено оцінку якості цільнозернового пшеничного хліба з додаванням коренеплідних овочів (селери, петрушки, пастернаку) шляхом вивчення органолептичних показників, харчової та біологічної цінності, особливостей структури, показників безпечності та медико-біологічних властивостей. Розраховано комплексний показник якості нового виду хліба.
Ключові слова: цільнозерновий хліб, коренеплідні овочі, оцінка якості хліба, мікроструктура хліба.
