Приймаються статті для публікації в № 2 (38)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних та економічних наук 

Статті

АСОРТИМЕНТ БАТОНЧИКІВ ЗЕРНОВИХ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РИНКУ

Автор: sveta on . Posted in 2019_01(29)

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF) 

УДК 664.696:658.628(477.74):005.642.4   DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(29)04
Натела КОРДЗАЯ,
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0003-3429-0483
  к. т. н., доцент кафедри маркетингу, підприємництва і торгівлі,
Одеська національна академія харчових технологій
вул. Канатна, 112, м. Одеса, 65000, Україна
     
Інна КОВАЛІВ,
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0002-5819-5547
  аспірант кафедри товарознавства та митної справи, 
Одеська національна академія харчових технологій
вул. Канатна, 112, м. Одеса, 65000, Україна

АСОРТИМЕНТ БАТОНЧИКІВ ЗЕРНОВИХ
НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РИНКУ
 

Досліджено асортимент батончиків зернових, що реалізуються в роздрібних торговельних мережах м. Одеси. На основі проведеного аналізу розраховано показникиїхнього асортименту, а саме: широти, повноти, стійкості, новизни, раціональності. Вивчено харчову та енергетичну цінність батончиків, представлених у торговель­них мережах.

Ключові слова: батончики зернові, асортимент, показники асортименту, торговельні мережі.

REFERENCES 

  1. Stecenko, N. O., Andrejchenko, N. O. (2016). Rozroblennja sposobu vyrobnyctva fruktovo-gorihovyh batonchykiv dlja speckontyngentiv. Ozdorovchi harchovi produkty ta dijetychni dobavky: tehnologii', jakist' ta bezpeka [Development of the method of production of fruit nut bars for special contingents. Healthy foods and dietary supplements: technology, quality and safety]. Zbirnyk materialiv mizhnarodnoi' naukovo-praktychnoi' konferencii' – Collection of the International Cjnference, (12-13. 05), (pp.12-14). Kyi'v: NUHT [in Ukrainian].
  2. Sharma, C. et al. (2014). Cereal bars – A healthful choice a review. Carpathian Journal of Food Science and Technology. (Vol. 6 (2), (pp. 29-36) [in English].
  3. Aleksejeva, S., Siksna, I., & Rinkule, S. (2017). Composition of Cereal Bars. Journal of Health Science. (Vol. 5), (pp. 139-145) [in English].
  4. Palazzolo, G. (2003). Cereal bars: they're not just for breakfast anymore. Cereal Foods World. (Vol. 48. 2), (pp. 70) [in English].
  5. Mardar, M. R. (2014). Marketyngovi doslidzhennja tovarnogo asortymentu zernovyh plastivciv [Marketing researches of commodity assortment of cereal flakes]. Naukovi praci ONAHT – Scientific works of ONAFT. (Is. 46). (Vol. 1), (pp. 260-263) [in Ukrainian].
  6. Bchir, B. et al. (2017). Effect of pear apple and date fibres incorporation on the physico-chemical, sensory, nutritional characteristics and the acceptability of cereal bars. Food Science and Technology International. (Vol. 24), 3, 198-2008 [in English].
  7. Fernanda, I. G. R. et al. (2018). Manufacturing and Sensorial Acceptance of Cereal Bars Enriched with Flaxseed (Linum usitatissimum) Flour. Journal of Food Research. (Vol. 8), 1 [in English].
  8. Verma, S., Khetrapaul, N., & Verma V. (2018). Development and Standardisation of Protein Rich Sorghum Based Cereal Bars. Int. J. Curr. Microbiol. App. Sci. (Vol. 7), 5, 2842-2849. DOI: https://doi.org/10.20546/ijcmas.2018.705.330 [in English].
  9. Kaur, R. et al. (2018). Development of gluten-free cereal bar for gluten intolerant population by using quinoa as major ingredient. Journal of food science and technology. (Vol. 55), 9, 3584-3591. DOI: https://doi.org/10.1007/s13197-018-3284-x [in English].
  10. Bazhaj-Zhezherun, S. A. (2014). Batonchyk glazurovanyj na osnovi proroshhenogo zerna pshenyci [Glazed bar on the basis of germinated grain of wheat]. Naukovi praci NUHT – Scientific works of NUFT. (Is. 20). (Vol. 3), (pp. 189-196) [in Ukrainian].
  11. Il'in, N. M. (2013). Formirovanie i upravlenie assortimentom potrebitel'skih tovarov [Formation and management of the range of consumer goods]. Minsk: BGJeU [in Russian].
  12. Kordzaja, N. R., & Kovaliv, I. O. (2018). Faktory, jaki vplyvajut' na spozhyvannja batonchykiv zernovyh. Ozdorovchi harchovi produkty ta dijetychni dobavky: tehnologii', jakist' ta bezpeka [Factors that affect the consumption of grain bars. Healthy foods and dietary supplements: technology, quality and safety]. Zbirnyk materialiv mizhnarodnoi' naukovo-praktychnoi' konferencii' – Collection of the International Conference, (14-15. 10). Kyi'v: NUHT, (pp. 160-162) [in Ukrainian].