УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТУ "ОКСАМИТ" З ПОКРАЩЕНИМ НУТРІЄНТНИМ СКЛАДОМ

Автор: sveta on . Posted in 2019_01(29)

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF) 

УДК 641.45:[664.641.2+639.64   DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(29)08
Ірина АНТОНЮК,
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0003-4629-3403
  к. т. н., доцент, доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства, Київський національний торговельно-економічний університет
вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна

ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТУ "ОКСАМИТ" З ПОКРАЩЕНИМ НУТРІЄНТНИМ СКЛАДОМ

Розроблено технологію десерту з покращеним нутрієнтним складом, що містить бісквітний напівфабрикат зі спельтового борошна, ягідне пюре та крем на основі сиру кисломолочного та йогурту, в якому визначено вміст мінеральних речовин: Кальцію, Калію, Йоду, Селену та Феруму. Така продукція уможливить по­кращення раціону харчування населення з метою профілактики дефіциту есенційних нутрієнтів.

Ключові слова: десерт, борошно спельти, бісквіт, чорна смородина, ожина, цистозіра, мікроелементози.

REFERENCES 

  1. Korzun, V. N., Voronova, T. O., & Antonjuk, I. Ju. (2018). Ekologija i zahvorjuvannja shhytopodibnoi' zalozy [Ecology and diseases of the thyroid gland]. Kyi'v: Mizhregional'nyj vydavnychyj centr "Medinform" [in Ukrainian].
  2. Prichiny izmenenij v strukture pitanija sovremennogo cheloveka. Zdorov'e i organizm: poleznye sovety [Reasons for changes in the nutritional structure of modern humans. Health and body: helpful tips]. URL: http://opportunity.com.ua/teoriya/prichiny-izmenenij-v-strukture-pitaniya-sovremennogo-cheloveka.html [in Russian].
  3. Antonjuk, І. Ju. (2018). Tehnologіja zbitih solodkih strav pіdvishhenoi' bіologіchnoї cіnnostі [The technology of whipped sweet dishes of high biological value]. Mizhnarodnyj naukovo-praktychnyj zhurnal "Tovary i rynky" – International scientific-practical journal "Commodities and Markets", 2 (26), 143-156 [in Ukrainian].
  4. Syrohman, I. V., Lozova, T. M., & Kuz'minov, B. (2012). Naukovi aspekty polipshennja spozhyvchyh vlastyvostej i bezpechnosti novyh boroshnjanyh kondyters'kyh vyrobiv [Scientific aspects of improvement of consumer properties and safety of new flour confectionery products]. Hlibopekars'ka i kondyters'ka promyslovist' Ukrai'ny – Baking and confectionery industry of Ukraine, 2, 3-7 [in Ukrainian].
  5. Lysjuk, G. M., Postnova, O. M., & Shelest, I. O. (2008). Ocinka tehnologii' zdobnogo pechyva z vykorystannjam produktu pererobky zerna novogo sortu kukurudzy vysokoi' cukrystosti [Estimation of the technology of baking biscuit using the product of grain processing of a new variety of high-sugar corn]. Progresyvni tehnika ta tehnologii' harchovyh vyrobnyctv restorannogo gospodarstva i torgivli – Progressive machinery and technologies of food production of restaurant industry and trade: zbirnyk naukovyh prac'. Harkiv: HDUHT, issue 1 (7), 297-302 [in Ukrainian].
  6. Radchenko, A. E., Djukareva, G. I., Sokolovs'ka, O. O., & Bilec'ka, Ja. O. (2018). Formuvannja jakosti biskvitiv iz elaminom ta steviozydom [Formation of quality of biscuits with elamine and steviosidum]. Harkiv: HDUHT [in Ukrainian].
  7. Spel'ta: novyj naprjamok u vyrobnyctvi pshenyci [Spelt: a new direction in the production of wheat]. URL: https://agronom.com.ua/spelta-novyj-napryamok-u-vyrobnytstvi-pshenyts [in Ukrainian].
  8. Chto takoe spel'ta i 3 novyh recepta [What is spelt and 3 new recipes]. URL: http://spoon.com.ua/2017/09/spelt [in Russian].
  9. Spel'ta – opisanie zlaka, poleznye svojstva i primenenie dlja organizma [Spelt is a description of cereal, useful properties and application for the body]. URL: https://orehi-zerna.ru/spelta-polza-i-vred [in Russian].
  10. Zosterin [Zosterin]. URL: http://www.piboc.dvo.ru/develop/22/141 [in Russian].
  11. Boroshno pshenychne. Tehnichni umovy [Wheat flour. Specifications]. GSTU 46.004–99. URL: http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page.html?id_doc=71279 [in Ukrainian].
  12. Biskvity. Zagal'ni tehnichni umovy [Sponge cakes. General technical conditions]. DSTU 8001:2015. URL: http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page.html?id_ doc=81079 [in Ukrainian].
  13. Pektin-zosterin. Tehnologicheskij reglament proizvodstva BAD "Zosterin-Ul'tra" [Technological regulation of production of supplements "Zosterin-Ultra"]. TU U 19225003.011–97. URL: http://opytserdtsa.com.ua/magazin/zosterin.html [in Russian].
  14. Cystozira sushena [Cystosyra dried]. TU U 21663408.001–2006. URL: http://hnb.com.ua/price_description/6249 [in Ukrainian].
  15. Sbornik receptur muchnyh konditerskih i bulochnyh izdelij dlja predprijatij obshhestvennogo pitanija [Collection of recipes of flour confectionery and bakery products for catering]. (1985). M.: Jekonomika [in Russian].
  16. Vyroby kondyters'ki. Pravyla pryjmannja, metody vidboru ta pidgotovky prob [Confectionery. Rules of acceptance, methods of selection and preparation of samples]. DSTU 4619:2006. URL: https://dnaop.com/html/33836/doc [in Ukrainian].
  17. Tomcik, P., & Bustin, D. (2001). Voltammetric determination of iodide by use of an investigated microelectrode array. Fresenius J. Anal. Chem. (Vol. 371), 362-364 [in English].
  18. Ozhyna – likuval'ni vlastyvosti [Blackberry – therapeutic properties]. URL: https://likarski-roslini.net.ua/ozhina-likuvalni-vlastivosti [in Ukrainian].
  19. Korysni vlastyvosti chornoi' smorodyny [Useful properties of black currant]. URL: https://ukrhealth.net/korisni-vlastivosti-chornoi-smorodini [in Ukrainian].