УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

ФОРМУВАННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ РИБНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ДОДАВАННЯМ КРЕВЕТКИ

Автор: sveta on . Posted in 2019_04(32)

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF) 

УДК 608.34:637.56   DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(32)08
Олена СИДОРЕНКО,
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0001-5919-4370
  д. т. н., професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету
вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна
     
Олена ПЕТРОВА,
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0001-6707-2787
  аспірант кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету
вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна

ФОРМУВАННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ РИБНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ДОДАВАННЯМ КРЕВЕТКИ 

Обґрунтовано фактори формування споживних властивостей та раціональні технології виготовлення рибних напівфабрикатів (пельменів) із додаванням креветки Palaemon adspersus. Визначено енергетичну цінність рибних напівфабрикатів та запропоновано напрями покращення їхніх споживних властивостей.
 
Ключові слова: креветка Palaemon adspersus, рибні напівфабрикати, формування якості, технологія.

REFERENCES 

  1. Chashhyn, O. K. (2016). Chornomors'ki krevetky ta i'h promysel. Naukovo-tehnichne zabezpechennja udoskonalennja shljahiv ta metodiv vedennja rybnogo gospodarstva v suchasnyh umovah [Black Sea shrimps and their fishery. Scientific and technical support for improving the ways and methods of fisheries in modern conditions]. Proceedings of scientific-practical seminar from 9 June 2016 during the FishExpo-2016 Exhibition. (pp. 34-41). Київ. Retrieved from http://darg.gov.ua/files/6/zbirnyk16.pdf [in Ukrainian].
  2. Boltachev, A. R., Statkevich, S. V., Karpova, E. P., & Hutorenko, I. V. (2017). Chernomorskaja travjanaja krevetka Palaemon adspersus (Decapoda, Palaemonidae): biologija, promysel, problemy [Black Sea herbal shrimp Palaemon adspersus (Decapoda, Palaemonidae): biology, fishery, problems]. Voprosy rybolovstva – Problems offisheries. (Vol. 18), 3. Retrieved from https://www.researchgate.net/publication/319204279_cernomorskaa_travanaa_krevetka_ palaemon_adspersus_decapoda_palaemonidae_biologia_promysel_problemy_black_sea_grass_prawn_palaemon_ adspersus_decapoda_palaemonidae_biology_fisheries_and_problems [in Russian].
  3. Sydorenko, O., Petrova, O., & Ivanjuta, A. (2018). Krevetka Palaemon adspersus: racional'ni naprjamy pererobky [Palaemon adspersus shrimp: rational processing directions]. Mizhnarodnyj naukovo-praktychnyj zhurnal "Tovary i rynky" – International scientific and practical journal "Commodities and Markets", 4 (28), 94-104. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2018(28)09 [in Ukrainian].
  4. Sydorenko, O. V., Romanenko, O. V., & Petrova, O. O. (2019). Strukturno-mehanichni parametry jakosti krevetky Palaemon adspersus [Structural and mechanical parameters of shrimp Palaemon adspersus quality]. Visnyk L'vivs'kogo torgovel'no-ekonomichnogo universytetu – Herald of Lviv Trade and Economic University, 22, 38-44. DOI: https://doi.org/10.36477/2522-1221-2019-22-07 [in Ukrainian].
  5. Cjujn, V., Van, Ch., Juan', I., Chzhan, S., Juan', Ju., & Van, B. Sposob prigotovlenija krevetochnogo sousa s ispol'zovaniem celoj krevetki v kachestve syr'ja [A method of preparing shrimp sauce using whole shrimp as a raw material]. Retrieved from https://findpatent.ru/patent/261/2615468.html [in Russian].
  6. Jarochkin, A. P., Blinov, Ju. G., & Spicyn, I. A. Tehnologicheskaja linija dlja poluchenija ochishhennogo mjasa iz melkih krevetok [Technological line for obtaining peeled shrimp meat]. Retrieved from https://findpatent.ru/patent/256/2560065.html [in Russian].
  7. Jarochkin, A. P., Timchishina, G. N., Blinov, Ju. G., Spicyn, I. A., Bashtovoj, A. N., & Vigovskaja, I. M. Sposob poluchenija pishhevogo belkovogo produkta iz krevetki [The method of obtaining food protein product from shrimp]. Retrieved from http://www.findpatent.ru/patent/255/2554994.html [in Russian].
  8. Ryba, morskie mlekopitajushhie, morskie bespozvonochnye i produkty ih pererabotki [Fish, marine mammals, marine invertebrates and products of their processing. Analysis methods]. (1985). GOST 7636–85. Мoscow: Standartinform [in Russian].
  9. Napivfabrykaty m’jasni ta m’jaso-roslynni posicheni. Tehnichni umovy [Semi-finished meat and chopped meat-and-vegetable plants. Specifications]. (2006). DSTU 4437:2005. Kyi'v: Derzhspozhyvstandart Ukrai'ny [in Ukrainian].
  10. Tablycja kalorijnosti produktiv [Calorie table of products]. Retrieved from http://www.freshfactory.ua/calories_table  [in Ukrainian].
  11. Piddubnyj, V. A., Mazaraki, A. A., Prytul's'ka, N. V., Kravchenko, M. F., & Fedorova D. V. (2015). Innovacii' v harchovyh tehnologijah [Innovations in food technologies]. V. A. Piddubnyj (Ed.). Kyi'v: Kondor-Vydavnyctvo [in Ukrainian].