Приймаються статті для публікації в № 2 (38)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних та економічних наук 

Статті

ТЕХНОЛОГІЯ СОЛОДКИХ СОУСІВ ІЗ ПЛОДОВО-ЯГІДНОЇ СИРОВИНИ

Автор: sveta on . Posted in 2020_01(33)

Бібліографічний опис згідно з ДСТУ 8302:2015
Гніцевич В., Васильєва О. Технологія солодких соусів із плодово-ягідної сировини. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2020. № 1. С. 78-84.

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

УДК 641.887:663.911.1   DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(33)08
Вікторія ГНІЦЕВИЧ 
 
E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0002-6089-1082
  д. т. н., професор, професор кафедри технології 
і організації ресторанного господарства
Київського національного торговельно-економічного університету
вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна
Олена ВАСИЛЬЄВА 
 
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  
ORCID: 0000-0002-1707-4546
  к. т. н., доцент, доцент кафедри технології 
і організації ресторанного господарства
Київського національного торговельно-економічного університету
вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна
 
ТЕХНОЛОГІЯ СОЛОДКИХ СОУСІВ ІЗ ПЛОДОВО-ЯГІДНОЇ СИРОВИНИ
 
Досліджено поліфенольний склад напівфабрикату з топінамбура та кизилу й десертів, вироблених на його основі. Визначено технологічні параметри виробництвадесертів, що сприяють максимальному збереженню поліфенолів.
Ключові слова: напівфабрикат, десерти, кизил, топінамбур, біологічно активні речовини, поліфенольні сполуки.

REFERENCES

  1. Homych, G. P., & Tkach, N. I. (2012). Vykorystannja dykorosloi' syrovyny dlja zabezpechennja harchovyh produktiv BAR [The use of wild raw materials to provide BAR food]. Poltava: RVV PUSKU [in Ukrainian].
  2. Pavljuk, R. Ju., Pogars'ka, V. V., Radchenko, L. O., Pavljuk, V. A. et al. (2017). Novyj naprjamok glybokoi' pererobky syrovyny [The new direction of deep processingof raw materials]. Harkiv: Fakt [in Ukrainian].
  3. Bobrivnyk, L. D. et al. (Eds.). (2005). Topinambur – sonjachnyj korin' [Jerusalem artichoke is the solar root]. Kyi'v: Urozhaj [in Ukrainian].
  4. Klymenko, S., Brindza, О., & Grygorieva, J. (2012). Non-traditional fruits and berry plants in the register of sorts of plants of Ukraine. Bezpečnost a kvalita potravin. (pp. 244-247) [in English].
  5. Gnicevych, V. A., & Vasyl'jeva, O. O. (2015). Obg'runtuvannja parametriv vyrobnyctvazbyvnyh desertiv na osnovi napivfabrykatu z topinambura ta kyzylu [The substantiationof parameters of production of whipped desserts based on semi-finished products of Jerusalem artichoke and dogwood].Naukovyj visnyk PUET. Serija: Tehnichni nauky PUET Scientific Bulletin. Series: Technical sciences, 1, 11-17 [in Ukrainian].
  6. Homych, G. P. (2012). Naukovi osnovy tehnologii' pererobky fruktovo-jagidnoi' dykorosloi' syrovyny [Scientific bases of processing technology of fruit-berry wild raw materials]. Doctor`s thesis. Odesa [in Ukrainian].
  7. Pavljuk, R. Ju., Janyc'kyj, V. V., Krjachko, T. V. et al. (2008).Novi tehnologii' antocianovyh dobavok: nove u tehnologii' konservuvannja [New technologies for anthocyanin additives: new in canning technology]. Harkiv: HDUHT [in Ukrainian].
  8. Kyryl'chenko, M. V. (2012). Rozrobka tehnologii' plodovo-jagidnyh sousiv z vykorystan­njam sokiv chornoi' smorodyny ta porichok chervonyh [The development of technologyof fruit and berry sauces using black and red currants juices]. Candidate`s thesis. Dnipropetrovs'k [in Ukrainian].
  9. Maatta, K., & Kamal-Eldin, A. (2012). Phenolic compounds in berries of black, red, green and white currants (Ribes sp.). Antioxid. Redox Signaling. (Vol. 33), (pp. 981-993) [in English].
  10. Tanchev, S. S. (2010). Antociany u plodah ta jagodah [Anthocyanins in fruits and berries]. Kyi'v: Harchova promyslovist' [in Ukrainian].
  11. Skrede, G., & Wrolstad, R. E. (2002). Flavonoids and other polyphenolics in grapes andother berry fruit. Food Science Publisher. (Vol. II), (pp.71-130). Lancaster, PA, USA [in English].
  12. Osokina, N. M. (2007). Formuvannja jakosti plodiv chornoi' smorodyny ta i'i' zberezhennjav produktah konservuvannja [The formation of black currant fruit quality and its preservation in canning products]. Extended abstract of Doctor`s thesis. Uman' [in Ukrainian].
  13. Maatta Kaisu, R. (2003). High-Performance Liquid Chromatography (NPLC) Analysisof Phenolic Compounds in Berries with Diode Array and ElectrosprayionizationmassSpectrometric(MS) Detection: RibesSpecies. JAgricFoodChem.(Vol. 51),(pp. 6736-6744) [in English].
  14. Bartolome, B.,& Bengoechea, M. L. (2003). Determination of some structural featuresof procyanidins and related compounds photcxiiode-array detection.J. Chromatogr. A. (Vol. 665), (pp. 19-26) [in English].