Приймаються статті для публікації в № 2 (38)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних та економічних наук 

Статті

ІННОВАЦІЙНІ ПРОДУКТИ З КРЕВЕТКОЮ PALAEMON ADSPERSUS

Автор: sveta on . Posted in 2020_03(35)

Бібліографічний опис згідно з ДСТУ 8302:2015
Сидоренко О., Петрова О. Інноваційні продукти з креветкою Palaemon adspersus. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2020. № 3. С. 93-100.

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

УДК 639.38:639.512   DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(35)08
     
Олена СИДОРЕНКО,
 
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0001-5919-4370
  д. т. н., професор, професор кафедри товарознавства,
управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету
вул. Кіото, 19, Київ, 02156, Україна
     
Олена ПЕТРОВА,
  
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0001-6707-2787
  аспірант кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету

вул. Кіото, 19, Київ, 02156, Україна
 
ІННОВАЦІЙНІ ПРОДУКТИ З КРЕВЕТКОЮ PALAEMON ADSPERSUS
 
Обґрунтовано раціональні технології виготовлення інноваційних продуктів із креветкою Palaemon adspersus на основі визначення комплексного по­каз­ника якості.
Ключові слова: креветка Palaemon adspersus
, концентрат креветкового порошку, пельмені, рибні палички, технологія.

REFERENCES

  1. Ogljad rybnogo rynku Ukrai’ny za 2019 rik [Review of the fish market of Ukraine for 2019]. Retrieved from http://uifsa.ua/uk/news/news-of-ukraine/overview-of-the-fish-market-of-ukraine-in-2019 [in Ukrainian].
  2. Sydorenko, O., Bolila, N., & Petrova, O. (2018). Directions And Prospects For Scien­tific Research In The Field Of Fishery Farming. Proceedings of the XXI IGWT Sympo­sium. (pp. 83-84). Rome and Gaeta, Italy [in English].
  3. Sydorenko, O., Donchevska, R., & Petrova, O. (2018). Status and prospects for the shrimp market. Commodity science – traditions and actuality, 258-269. Varna: University of economics [in English].
  4. Sydorenko, O., Petrova, O., & Ivanjuta, A. (2018). Krevetka Palaemon adspersus: racio­nal’ni naprjamy pererobky [Shrimp Palaemon adspersus: rational directions of pro­cessing]. Mizhnarodnyj naukovo-praktychnyj zhurnal "Tovary i rynky" – Internatio­nal Scientific and Practical Journal "Commodities and Markets", 4 (28), 94-104. DOI:https://doi.org/10.31617/tr.knute.2018(28)09 [in Ukrainian].
  5. Abramova, L. S. (2005). Polikomponentnye produkty pitanija na osnove rybnogo syr’ja [Multicomponent food products based on fish raw materials]. Moscow: VNIRO [in Russian].
  6. Dobrobabina, L. B., Kushnirenko, N. M., & Zinchenko, V. I. (2001). Rozrobka parametriv teplovoi’ obrobky napivkonservantiv iz moreproduktiv [Development of parameters of heat treatment of semi-preservatives from seafood]. Harchova nauka i tehnologija – Food science and technology, 4, 101-103. Retrieved fromhttp://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2011_4_36 [in Ukrainian].
  7. Lebs’ka, T. K., & Kozlova, S. L. (2010). Vyznachennja biologichnoi’ cinnosti bilka farshevyh vyrobiv iz gidrobiontiv [Determination of the biological value of protein of minced meat products from aquatic organisms]. Progresyvni tehnika ta tehnologii’ harchovyh vyrobnyctv restorannogo gospodarstva i torgivli – Advanced techniques and technologies of food production, restaurant business and trade. (Issue 1), (pp. 300-308). Retrieved from http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2010_1_53 [in Ukrainian].
  8. Prytul’s’ka, N. V., & Fedorova, D. V. (2017). Resursozberigajucha tehnologija suhyh rybo-roslynnyh napivfabrykativ [Resource-saving technology of dry fish and vege­table semi-finished products]. Visnyk L’vivs’kogo torgovel’no-ekonomichnogo univer­sytetu. Serija: Tehnichni nauky  Bulletin of Lviv University of Trade and Economics. Series: Technical Sciences, 18, 65-71 [in Ukrainian].
  9. Rudavs’ka, G. B., Tyshhenko, Je. V., & Prytul’s’ka, N. V. (2002). Naukovi pidhody ta praktychni aspekty optymizacii’ asortymentu produktiv special’nogo pryzna­chennja [Scientific approaches and practical aspects of optimizing the range of spe­cial purpose products]. Kyi’v: Kyi’vs’kyj nacional’nyj torgovel’no-ekonomichnyj universytet [in Ukrainian].
  10. Sydorenko, O. V. (2006). Formuvannja asortymentu ta jakosti ryboroslynnyh pro­duktiv [Formation of the range and quality of fish products]. Kyi’v: Kyi’vs’kyj nacio­nal’nyj torgovel’no-ekonomichnyj universytet [in Ukrainian].
  11. Fedorova, D. V., & Kuz’menko, Ju. V. (2015). Tehnologichni aspekty kompleksnogo vykorystannja bychka azovs’kogo zamorozhenogo u vyrobnyctvi ryboroslynnyh napivfabrykativ [Technological aspects of complex use of Azov frozen goby in the production of fish and plant semi-finished products]. Naukovi praci NUHT – Scientific works of NUFT. (Vol. 22), 6 (22), 23-29 [in Ukrainian].
  12. Sydorenko, O. V., Donchevs’ka, R. S., & Romanenko, O. V. (2013). Shljahy pid­vyshhennja konkurentospromozhnosti rybnoi’ produkcii’ [Ways to increase the com­pe­titiveness of fish products]. Harchova nauka i tehnologija – Food science and technology, 4 (25), 116-119 [in Ukrainian].
  13. Krevetky morozheni. Tehnichni umovy [Frozen shrimp. Specifications]. (2005). DSTU 4440:2005. Kyi’v: Derzhspozhyvstandart Ukrai’ny [in Ukrainian].
  14. Ocinka rivnja jakosti [Quality assessment]. Retrieved from https://buklib.net/ books/36016 [in Ukrainian].
  15. Sydorenko, O. V., Romanenko, O. V., & Petrova, O. O. (2019). Strukturno-meha­nichni parametry jakosti krevetky Palaemon adspersus [Structural and mechanical quality parameters of Palaemon adspersus shrimp]. Visnyk L’vivs’kogo torgovel’no-ekonomichnogo universytetu  Bulletin of Lviv University of Trade and Economics, 22, 38-44 [in Ukrainian].
  16. Sydorenko, O. V., & Petrova, O. O. (2019). Harchova cinnist’ ta bezpechnist’ krevetok Palaemon adspersus [Nutritional value and safety of Palaemon adspersus shrimp]. Aktual’ni problemy teorii’ i praktyky ekspertyzy tovariv – Actual problems of the theory and practice of examination of goods: Proceeding of the VI Inter­national Scientific and Practical Internet-Conference. (pp. 240-243). Poltava: PUET [in Ukrainian].