УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ХІМІЧНИЙ СКЛАД КОНДИТЕРСЬКИХ БОБОВИХ ПАСТ

Автор: sveta on . Posted in 2020_03(35)

Бібліографічний опис згідно з ДСТУ 8302:2015
Кравченко М., Рибчук Л., Перепелиця М. Хімічний склад кондитерських бобових паст. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки".2020. № 3. С. 115-122.

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

УДК 664.849.014   DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(35)10
     
Михайло КРАВЧЕНКО
 
E-mail: m.f.kravchenko@gmail.com
ORCID: 0000-0003-1425-563Х
  д. т. н., професор, професор кафедри технології
і організації ресторанного господарства
Київського національного торговельно-економічного університету
вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна
     
Лариса РИБЧУК
 
E-mail: lorchik88@ukr.net
ORCID: 0000-0002-6282-7295
  аспірант кафедри технології і організації ресторанного господарства
Київського національного торговельно-економічного університету

вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна
     
Мирослава ПЕРЕПЕЛИЦЯ
 
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0002-0390-0720
  к. т. н., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства
Київського національного торговельно-економічного університету

вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна


ХІМІЧНИЙ СКЛАД КОНДИТЕРСЬКИХ БОБОВИХ ПАСТ

Доведено ефективність використання квасолі та молочної сироватки сухої демінералізованої під час створення нових конкурентоспроможних оздоблювальних напівфабрикатів. Збалансований хімічний склад кондитерських бобових паст дає змогу розширити асортимент низькокалорійних оздоблювальних напівфабрикатів багатофункціо­наль­ного призначення. Підтверджено харчову і біологічну цінність розроблених бобових паст.
Ключові слова: оздоблювальні напівфабрикати, бобова паста, молочна сироватка суха демінералізована, харчова цінність, біологічна цінність, енергетична цінність.

REFERENCES

  1. Vsemirnaja organizacija zdravoohranenija. (2015). Global’nye faktory riska dlja zdorov’ja: smertnost’ i bremja boleznej, obuslovlennye nekotorymi osnovnymi fakto­rami riska [World Health Organization. Global health risk factors: mortality and disease burden due to some major risk factors]. VOZ: Zheneva [in Russian].
  2. Dzjuba, O. M., Pazynych, L. M., Sytenko, O. R., & Kryvenko, Je. M. (2017). Shhodo pytannja global’nogo tjagarja hvorob v Ukrai’ni [On the issue of the global burden of disease in Ukraine]. Visnyk social’noi’ gigijeny ta organizacii’ ohorony zdorov’ja Ukrai’ny – Bulletin of social hygiene and health care organization of Ukraine. (Vol. 72), 2814-818 [in Ukrainian].
  3. Honda, Y., Saito, Y., Mishima, T., Katsumi, N., Matsumoto, K., Enomoto, T., & Miwa, S. (2020). Characterization of physicochemical and digestive properties of starches from various "dainagon" adzuki beans (Vigna angularis) cultivated in Japan. International Journal of Biological Macromolecules. (Vol. 1), 26, 121-128 [in English].
  4. Li, Z., Rui, J., Li, J., Dong, L., Huang, Q., & Huang C. (2017). Bacterial community succession and metabolite changes during doubanjiang-meju fermentation, a Chinese traditional fermented broad bean (Vicia faba L.) paste. Food Chemistry(Vol. 1), 218,534-542 [in English].
  5. Rybchuk, L. A. (2020). Perspektyvnist’ vykorystannja bobovyh past u kondyter­s’komu vyrobnyctvi [Prospects for the use of bean pastes in confectionery pro­duc­tion]. Tehnichni nauky ta tehnologii’ Technical sciences and technologies, 2 (20)253-263[in Ukrainian].
  6. Gondar, O. P., & Romanchuk, I. O. (2015). Zmina mineral’nogo skladu suhoi’ molo­ch­noi’ syrovatky za riznyh metodiv obroblennja [Changes in the mineral composition of whey powder by different processing methods]. Zbirnyk naukovyh prac’ Vinnyc’kogonacional’nogo agrarnogo universytetutu. Serija: Tehnichni nauky – Collection of scien­tific works of Vinnytsia National Agrarian University. Series: Technical Sciences, 1 (89), (Vol. 1), (pp. 94-99) [in Ukrainian].
  7. Romanchuk, I. O., Minorova, A. V., & Moisejeva, L. O. (2017). Vyznachennja harchovoi’ cinnosti molochnyh produktiv: suchasni pogljady ta metodychni reko­mendacii’ [Determining the nutritional value of dairy products: modern views and guidelines]. Prodovol’chi resursy – Food resources. (pp. 249-254) [in Ukrainian].
  8. Himicheskij sostav rossijskih pishhevyh produktov [The chemical composition of Russian food products]. (2002). I. M. Skurikhin & V. A. Tutelyan (Eds.). Moscow: DeLi print [in Russian].
  9. Method to manufacture adzuki bean paste containing refined soy pulp, and adzuki bean paste and processed food containing refined soy pulp. Retrieved from https://patents.google.com/patent/WO2011039861A1/en [in English].
  10. Ermakov, A. I., Arasimovich, V. V., & Jarosh, N. P. (1987). Metody biohimi­ches­kogo issledovanija rastenij [Biochemical research methods of plants]. A. I. Erma­kov (Ed.). (3 nd. ed., rev). Leningrad: Agropromizdat [in Russian].
  11. Harischarishvili, I. Z., & Gorgoshidze, B. E. (2006). Analiz mikrojelementnogo sostava volos rentgenofluorescentnym metodom i ego znachenie v dele diagnostiki zabolevanij cheloveka [Analysis of trace element composition of hair by X-ray fluorescence method and its importance in the diagnosis of human diseases]. Jeksperimental’naja i klinicheskaja medicina – Experimental and Clinical Medicine, 7, 65-67 [in Russian].
  12. Gal’chenko, S. M., Korotkov, P. A., & Kyrylenko, Je. K. (2009). Rentgeno­fluorescentnyj metod vyznachennja mikroelementnogo skladu pytnoi’ vody [X-ray fluorescence method for determining the trace element composition of drinking water]. Novi tehnologii’–  New technologies, 1, 214-221 [in Ukrainian].
  13. Jeksperimental’naja vitaminologija [Experimental Vitaminology]. (1979). Yu. M. Ostrovsky (Ed.). Minsk: Nauka i tehnika [in Russian].
  14. Kravchenko, M. F., & Rybchuk, L. A. (2019). Novi vydy ozdobljuval’nyh kondy­ters’kyh napivfabrykativ [New types of finishing confectionery semi-finished pro­ducts]. Praci Tavrijs’kogo derzhavnogo agrotehnologichnogo universytetu – Proceedings of the Tavriya State Agrotechnological University, 3 (19), 255-271 [in Ukrainian].
  15. Kravchenko, M. F., & Rybchuk, L. A. (2019). Optymizacija himichnogo skladu marcypanovyh past [Optimization of the chemical composition of marzipan pastes]. Praci Tavrijs’kogo derzhavnogo agrotehnologichnogo universytetu – Proceedings of the Tavriya State Agrotechnological University, 3 (19), 233-240 [in Ukrainian].