УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ПОРОШКУ З КРЕВЕТКИ PALAEMON ADSPERSUS

Автор: sveta on . Posted in 2021_01(37)

Бібліографічний опис згідно з ДСТУ 8302:2015
Сидоренко О., Петрова О., Дончевська Р. Біологічна цінність порошку з креветки Palaemon adspersus. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2021. № 1. С. 115-122.

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

УДК 637.055:638.512   DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2021(37)10
     
Олена СИДОРЕНКО
 
 
ORCID: 0000-0001-5919-4370
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  д. т. н., професор, професор кафедри товарознавства,
управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету

вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна
     
Олена ПЕТРОВА

ORCID: 0000-0001-6707-2787
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  аспірант кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету

вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна
     
Раїса ДОНЧЕВСЬКА
 
 
ORCID: 0000-0002-5075-5407
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  к. т. н., доцент, доцент кафедри товарознавства,
управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету

вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна

БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ПОРОШКУ З КРЕВЕТКИ PALAEMON ADSPERSUS
 
Наведено результати дослідження біологічної цінності білків порошку "Креветковий" із креветки Palaemon adspersus Азово-Чорноморської акваторії. Проаналізовано показники біологічної цінності білків сировини та харчового кон­центрату, підкреслено перспективність останнього щодо використання в техно­логіях виготовлення продуктів здорового харчування.
Ключові слова: креветка Palaemon adspersus, харчовий концентрат, білок, біологічна цінність.

REFERENCES

  1. Sydorenko, O., Donchevska, R., & Petrova, O. (2018). Status and prospects for the shrimp market. Commodity science – traditions and actuality. Varna: University of economics. P. 258-269 [in English].
  2. Sydorenko, O., & Petrova, O. (2020). Innovacijni produkty z krevetky Palaemon adspersus [Innovative products from shrimp Palaemon adspersus]. Mizhnarodnyj naukovo-praktychnyj zhurnal "Tovary i rynky" – International Scientific and Practical Journal "Commodities and Markets", 3 (35), 93-100. Retrieved from http://tr.knute.edu.ua/ files/2020/03/10.pdf [in Ukrainian].
  3. Lebs’ka, T. K. (2015). Biologichna cinnist’ bilkiv ikry mojvy ta sazanu [Biological value of capelin and carpcaviar proteins]. Harchova promyslovist’ – Food Industry, 17, 5-9. Retrieved from http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_17_3 [in Ukrainian].
  4. Sydorenko, O., Petrova, O., & Ivanjuta, A. (2018). Krevetka Palaemon adspersus: racio­nal’ni naprjamy pererobky [Shrimp Palaemon adspersus: rational directions of processing]. Mizhnarodnyj naukovo-praktychnyj zhurnal "Tovary i rynky" – International Scientific and Practical Journal "Commodities and Markets", 4 (28), 94-104. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2018(28)09 [in Ukrainian].
  5. Prytul’s’ka, N. V., & Fedorova, D. V. (2017). Resursozberigajucha tehnologija suhyh rybo-roslynnyh napivfabrykativ [Resource-saving technology of dry fish and vege­table semi-finished products]. Visnyk L’vivs’kogo torgovel’no-ekonomichnogo univer­sytetu. Serija: Tehnichni nauky – Bulletin of Lviv University of Trade and Economics. Series: Technical Sciences, 1865-71 [in Ukrainian].
  6. Fedorova, D. V., & Kuz’menko, Ju. V. (2015). Tehnologichni aspekty kompleksnogo vykorystannja bychka azovs’kogo zamorozhenogo u vyrobnyctvi ryboroslynnyh napivfabrykativ [Technological aspects of complexuse of Azov frozen goby in the production of fish and vegetable semi-finished products]. Naukovi praci Nacio­nal’nogo universytetu harchovyh tehnologij – Scientific works of the National Uni­ver­sity of Food Technologies(Vol. 22), 6 (22), (pp. 23-29) [in Ukrainian].
  7. Ryba ta rybni produkty. Pravyla pryjmannja, metody vidbyrannja prob [Fish and fish products. Rules of acceptance, methods of sampling]. (2015). DSTU 7972:2015. Kyi’v: Derzhspozhyvstandart Ukrai’ny [in Ukrainian].
  8. Korma, kombykorma. Metody opredelenyja soderzhanyja amynokyslot [Feed, com­pound feed. Methods for determining the content of amino acids]. (2020). DSTU ISO 13903:2009. Moscow: Standartinform. Retrieved from file:///D:/%D0%97%D0% B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F/1200107338.pdf [in Russian].
  9. Lebs’ka, T., Golembovs’ka, N., & Lebs’kyj, S. (2019). Porivnjal’na harakterystyka aminokyslotnogo skladu bilkiv rakopodibnyh [Comparative characteristics of the amino acid composition of crustacean proteins]. Naukovo-praktychnyj zhurnal "Pro­dovol’cha industrija APK" –  Scientific and practical journal "Food industry of agro-industrial complex", 1-2, 42-45. Retrieved from https://prodindastri.at.ua/APK_1-2-2019_gotovo.pdf [in Ukrainian].
  10. Kramarenko, D., & Girenko, N. (2017). Harchova i biologichna cinnist’ novogo kom­bi­novanogo farshu z rybnoju syrovynoju ta roslynnymy gidrobiontamy [Nutritional and biological value of the new combined minced meat with fishraw materials and plantaquatic organisms]. Naukovo-praktychnyj zhurnal "Prodovol’cha industrija APK" – Scientific and practical journal "Food industry of agro-industrial complex", 6, 36-39. Retrieved from file:///D:/%D0%97%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F/Piapk_2017_6_11.pdf [in Ukrainian].
  11. Sydorenko, O., Apach, M., & Burkac’ka, G. (2016). Biologichna cinnist’ bilkiv Rapana Venosa [Biological value of Rapana Venosa proteins]. Mizhnarodnyj naukovo-praktychnyj zhurnal "Tovary i rynky" – International Scientific and Practical Journal "Commodities and Markets", 1 (21), 159-168. Retrieved from http://tr.knute.edu.ua/ index.php?option=com_content&view=article&id=1338&catid=111&lang=en [in Ukrainian].