Приймаються статті для публікації в № 2 (42)/2022
rn Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних та економічних наук 

Статті

М’ЯСОПЕРЕРОБНА ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ: ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Автор: sveta on . Posted in 2021_04(40)

Бібліографічний опис згідно з ДСТУ 8302:2015
Власенко І., Семко Т. М’ясопереробна галузь України: тенденції та перспективи. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2021. № 4. С. 16-25.

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

 
УДК 664.9.022(477)    
JEL Classification L66   DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2021(40)02
     
Ірина ВЛАСЕНКО
 
E-mail: vlasenkoivol@gmail.com
ORCID: 0000-0001-9995-2025
  д. мед. н., професор, професор кафедри товарознавства,
експертизи та торговельного підприємництва
Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ
вул. Соборна, 87, м. Вінниця, 21000, Україна
     
Тетяна СЕМКО
 
E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0002-1951-5384
  к. т. н., доцент, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ

вул. Соборна, 87, м. Вінниця, 21000, Україна

М’ЯСОПЕРЕРОБНА ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ: ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Досліджено основні тенденції у виробництві м’яса в Україні. Проаналізовано обсяги виробництва м’яса великої рогатої худоби, свинини та птиці. Розглянуто заходи для успішного розвитку галузі, яких необхідно вжити на рівні держави загалом та кожного підприємства зокрема.
Ключові слова: м’ясна галузь, м’ясопереробні підприємства, яловичина та телятина, свинина, м’ясо птиці, сільськогосподарські підприємства, господарства населення.

REFERENCES

  1. Markina, I. A., & Bol’shakova, Je. L. (2019). Osoblyvosti funkcionuvannja ta tendencii’ rozvytku rynku m’jasa ta m’jasnoi’ produkcii’ v Ukrai’ni [Features of functioning and tendencies of development of the market of meat and meat products in Ukraine]. Ukrai’ns’kyj zhurnal prykladnoi’ ekonomiky – Ukrainian Journal of Applied Economics.Vol. 4, 4, 119-128 [in Ukrainian].
  2. Berger, A. D. (2017). Suchasni tendencii’ rozvytku m’jasopererobnoi’ galuzi Ukrai’ny [Current trends in the meat processing industry of Ukraine]. Intelekt XXI Intelli­gence XXI, 1, 41-51 [in Ukrainian].
  3. Les’kiv, I. Ju. (2018). Instytucional’ni osnovy formuvannja rynku m’jasa ta m’jasnoi’ produkcii’ [Institutional bases for the formation of the meat and meat products market]. Economy and Society: a Modern Vectors of Development: Proceedings from II International Scientific Conference. (Part I). Germany, Leipzig: Baltija Publishing [in Ukrainian].
  4. Les’kiv, I. Ju. (2018). Metodychni pidhody do ocinky rynku m’jasa [Methodical approaches to meat market assessment]. Eurasian academic research journal, 2 (20), 102-109 [in Ukrainian].
  5. Les’kiv, I. Ju. (2018). Model’ perspektyvnogo rozvytku rynku m’jasa [Model of perspective development of the meat market]. Naukovyj visnyk Hersons’kogo derzhavnogo universytetu. Serija: Ekonomichni nauky – Scientific Bulletin of Kherson State University. Series: Economic Sciences. Issue 30, Part 3, 39-43 [in Ukrainian].
  6. Kopytec’, N. G., & Voloshyn, V. M. (2020). Suchasnyj stan ta tendencii’ rynku m’jasa [Current state and trends of the meat market]. Ekonomika APK Economics of agro-industrial complex, 6, 59 [in Ukrainian].
  7. Mahovs’kyj, D. V. (2017). Suchasni tendencii’ rozvytku regional’nogo rynku m’jasa v Ukrai’ni [Current trends in the development of the regional meat market in Ukraine]. Visnyk Pryazovs’kogo derzhavnogo tehnichnogo universytetu. Serija: Ekonomichni nauky – Bulletin of the Pryazovskyi State Technical University. Series: Economic Sciences. Issue 33, 58-64. Mariupol’ [in Ukrainian].
  8. Brandebourg, T. D., Wolfe, D. F, & Foradori, C. D. (2013). U.S. Beef Industry: A Sustainable Success Story, Challenges and Priorities. Retrieved from https://www.omicsonline.org/open-access/us-beef-industry-a-sustainable-success-story-challenges-and-priorities-2332-2608.1000102.php?aid=12224 [in English].
  9. DeeVon, Bailey, Bastian, Chris, Glover, Terrence, & Menkhaus, Dale. (1994). Today’s Changing Meat Industry and Tomorrow’s Beef Sector. Wyoming Farmer-Stockman. Retrieved from digitalcommons.usu.edu/appecon_facpub/1199 [in English].
  10. Statystychnyj shhorichnyk Ukrai’ny za 2019 rik [Statistical Yearbook of Ukraine for 2019]. Sajt Derzhavnoi’ sluzhby statystyky Ukrai’ny – Website of the State Statistics Service of Ukraine. Retrieved from http://ukrstat.gov.ua/druk/publicat/Arhiv_u/01/Arch_zor_zb.htm [in Ukrainian].
  11. M’jasna galuz’: kurs na kooperaciju [Meat industry: a course for cooperation]. Retrieved from https://association-mg.com.ua/novyny/317-m-yasna-galuz-kurs-na-kooperatsiyu [in Ukrainian].
  12. Dragan, O. I. (2010). Peredumovy ta problemy rozvytku pidpryjemstv m’jasnoi’ promyslovosti Ukrai’ny [Prerequisites and problems of development of meat industry enterprises of Ukraine]. Retrieved from http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2668 [in Ukrainian].
  13. Kundjejeva, G. O. (2013). M’jasna promyslovist’ u vyrishenni prodovol’choi’ bezpeky [Meat industry in food security solution]. Retrieved from http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17092 [in Ukrainian].