НАУКОВІ ПІДХОДИ ДО РОЗРОБКИ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ІЗ ТЕРМІЧНИМИ ТРАВМАМИ
УДК 641.543
ПРИТУЛЬСЬКА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
АНТЮШКО Дмитро,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
МОТУЗКА Юлія,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
НАУКОВІ ПІДХОДИ ДО РОЗРОБКИ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ІЗ ТЕРМІЧНИМИ ТРАВМАМИ
Проаналізовано сучасні підходи до розробки продуктів для нутрітивної підтримки людей з термічними травмами, висвітлено особливості їхніх потреб в поживних речовинах. Розглянуто рекомендації з визначення енергетичних потреб і збалансування раціону харчування постраждалих за рахунок основних нутрієнтів відповідно до особливостей метаболічних процесів організму.
Ключові слова: продукти для нутрітивної підтримки, ентеральне та парентеральне харчування, термічні травми, енергетичні потреби.
НАУКОВІ ПІДХОДИ ДО РОЗРОБКИ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ІЗ ТЕРМІЧНИМИ ТРАВМАМИ
ПРИТУЛЬСЬКА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
АНТЮШКО Дмитро,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
МОТУЗКА Юлія,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
НАУКОВІ ПІДХОДИ ДО РОЗРОБКИ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ІЗ ТЕРМІЧНИМИ ТРАВМАМИ
Проаналізовано сучасні підходи до розробки продуктів для нутрітивної підтримки людей з термічними травмами, висвітлено особливості їхніх потреб в поживних речовинах. Розглянуто рекомендації з визначення енергетичних потреб і збалансування раціону харчування постраждалих за рахунок основних нутрієнтів відповідно до особливостей метаболічних процесів організму.
Ключові слова: продукти для нутрітивної підтримки, ентеральне та парентеральне харчування, термічні травми, енергетичні потреби.
НАУКОВІ ПІДХОДИ ДО РОЗРОБКИ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ІЗ ТЕРМІЧНИМИ ТРАВМАМИ