УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ПІНОУТВОРЮВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ МОДЕЛЬНИХ СИСТЕМ НА ОСНОВІ МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

Автор: sveta on . Posted in 2021_04(40)

Бібліографічний опис згідно з ДСТУ 8302:2015
Гніцевич В., Васильєва О. Піноутворювальні властивості модельних систем на основі молочної сироватки. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2021. № 4. С. 113-121.

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

УДК 637.053   DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2021(40)11
     
Вікторія ГНІЦЕВИЧ
 
 
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0002-6089-1082
  д. т. н., професор, професор кафедри технології
та організації ресторанного господарства
Київського національного торговельно-економічного університету

вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна
     
Олена ВАСИЛЬЄВА
 
 
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  
ORCID: 0000-0002-1707-4546
  к. т. н., доцент кафедри технології
та організації ресторанного господарства
Київського національного торговельно-економічного університету

вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156, Україна

ПІНОУТВОРЮВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ МОДЕЛЬНИХ СИСТЕМ
НА ОСНОВІ МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

Досліджено функціонально-технологічні властивості модельних композицій напівфабрикату для збитих молочних десертів. Визначено раціональні концентрації рецептурних компонентів (сироватки молочної підсирної сухої, сухого екстракту журавлини, цукру) та технологічні параметри виробництва, за яких напівфабрикат виявляє максимальну піноутворювальну здатність.
Ключові слова: сироватка молочна підсирна суха, сухий екстракт журавлини, гуарова камедь, цукор, модельна композиція, піноутворювальна здатність, стійкість піни.

REFERENCES

  1. Statystychni dani nadhodzhennja moloka na pererobni pidpryjemstva u 2020 roci [Statistics of milk supply to processing enterprises in 2020]. http://www.ukrstat.gov.ua/suya/st_zvit/2020/milk.pdf (data zvernennja 24.10.2021) [in Ukrainian].
  2. Gnicevych, V. A. (2016). Analiz i perspektyvy vykorystannja bilkovo-vuglevodnoi’ molochnoi’ syrovyny v Ukrai’ni [Analysis and prospects for the use of protein-carbohydrate dairy raw materials in Ukraine]. Globalizacijni vyklyky rozvytku nacional’nyh ekonomik – Globalization challenges of national economies development: Proceedings of the International Scientific and Practical Conference. (Vol. 3), (pp. 673-684). Kyi’v: Kyi’vs’kyj nacional’nyj torgovel’no-ekonomichnyj universytet [in Ukrainian].
  3. Marketingovoe issledovanie ukrainskogo rynka molochnoj syvorotki [Marketing research of the Ukrainian milk whey market]. (2016). Alliance Capital Management. Moscow: Jeksmo [in Russian].
  4. Final Report Summary – WHETLAC (Transformation of the residual whey permeate from the cheese manufacture: lactic acid production)Project ID: 222400. Funded under: FP7-SME. Spain. Retrieved from http://www.WHETLAC.cartif.com.es (data zvernennja 24.10.2021) [in English].
  5. Królczyk, Jolanta B., Dawidziuk, Tomasz, Janiszewska-Turak, Emilia, & Sołowiej, Bartosz. (2016). Use of Whey and Whey Preparations in the Food Industry. Polish journal food nutrition sciencesVol. 66 (3), 157-165 [in English].
  6. Sychevskyi, M., Romanchuk, I., & Minorova, A. (2019). Whey processing: prospects in Ukraine. Food Science and TechnologyVol. 13, Issue 4, 58-68 [in English].
  7. Whey Protein Production, Chemistry, Functionality, and Applications. (2019). Mingruo Guo (Ed.). John Wiley & Sons Ltd. DOI: 10.1002/9781119256052 [in English].
  8. Dejnichenko, G., Kravchenko, T., & Dejnichenko, L. (2019). Tehnologii polufabrikatov dlja mjagkogo morozhenogo na osnove laktozosoderzhashhego molochnogo syr’ja [Technologies for semi-finished products for soft ice cream based on lactose-containing milk raw materials]. Retrieved from http://dspace.khntusg.com.ua/bitstream/123456789/10522/1/27.pdf (data zvernennja 24.10.2021) [in Russian].
  9. Innovacijni tehnologii’ harchovoi’ produkcii’ [Innovative food products technologies]. (2019). G. V. Deinichenko (Ed.). Harkiv: Fakt [in Ukrainian].
  10. Gnicevych, V., Nykyforov, R., Fedotova, N., & Kravchenko, N. (2014). Tehnologija harchovyh produktiv iz zadanymy vlastyvostjamy na osnovi vtorynnoi’ molochnoi’ ta roslynnoi’ syrovyny [Technology of food products with the set properties on the basis of secondary dairy and plant raw materials]. Donec’k: Donbas [in Ukrainian].
  11. Lur’e, I. S., Skokan, L. E., & Citovich, A. P. (2003). Tehnohimicheskij i mikrobiologicheskij kontrol’ v konditerskom proizvodstve [Techno chemical and microbiological control in confectionery production]. Moscow: KolosS [in Russian].