ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КУПАЖОВАНИХ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
УДК 641.528:663.8
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор, Київського національного торговельно-економічного університету
ДЬЯКОВ Олександр,
аспірант, Київського національного торговельно-економічного університету
РОМАНЕНКО Роман,
к. т. н., доцент,
Киевский национальный торгово-экономический университет
ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КУПАЖОВАНИХ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
На основі дослідження органолептичних властивостей та встановлення залежності комплексного показника якості від інгредієнтного складу розроблено рецептуру купажованого яблучно-морквяно-селерового соку із м’якоттю. Оцінено органолептичні властивості соку до та після заморожування, а також після його розморожування. Встановлено вплив камедей на зміну в’язкості продукту та його органолептичні властивості.
Ключові слова: швидкозаморожені соки із м’якоттю, соки прямого віджиму, гідроколоїди, камедь ксантанова, камедь гуарова, в’язкість, органолептичні властивості, комплексний показник якості.
ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КУПАЖОВАНИХ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор, Київського національного торговельно-економічного університету
ДЬЯКОВ Олександр,
аспірант, Київського національного торговельно-економічного університету
РОМАНЕНКО Роман,
к. т. н., доцент,
Киевский национальный торгово-экономический университет
ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КУПАЖОВАНИХ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
На основі дослідження органолептичних властивостей та встановлення залежності комплексного показника якості від інгредієнтного складу розроблено рецептуру купажованого яблучно-морквяно-селерового соку із м’якоттю. Оцінено органолептичні властивості соку до та після заморожування, а також після його розморожування. Встановлено вплив камедей на зміну в’язкості продукту та його органолептичні властивості.
Ключові слова: швидкозаморожені соки із м’якоттю, соки прямого віджиму, гідроколоїди, камедь ксантанова, камедь гуарова, в’язкість, органолептичні властивості, комплексний показник якості.
ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КУПАЖОВАНИХ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ