ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ЯКОСТІ ГОСПОДАРСЬКО-БОТАНІЧНИХ СОРТІВ ГАРБУЗА
УДК 620.2:[658.62-664]:664.841
ДУБІНІНА А.,
к. т. н., професор Харківського державного університету харчування та торгівлі
ЛЕТУТА Т.,
к. т. н., доцент Харківського державного університету харчування та торгівлі
ТОМАШЕВСЬКА Р.,
асистент Харківського державного університету харчування та торгівлі
ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ЯКОСТІ ГОСПОДАРСЬКО-БОТАНІЧНИХ СОРТІВ ГАРБУЗА
Проведено комплексну оцінку якості плодів гарбуза різних господарсько-ботанічних сортів, поширених в Україні та вирощених у Харківській області. Визначено сорти, що мають найвищий комплексний показник якості (0.73 і 0.77) – Арабатський і Славута, – і рекомендовано їх до переробки для дитячого харчування.
ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ЯКОСТІ ГОСПОДАРСЬКО-БОТАНІЧНИХ СОРТІВ ГАРБУЗА
ДУБІНІНА А.,
к. т. н., професор Харківського державного університету харчування та торгівлі
ЛЕТУТА Т.,
к. т. н., доцент Харківського державного університету харчування та торгівлі
ТОМАШЕВСЬКА Р.,
асистент Харківського державного університету харчування та торгівлі
ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ЯКОСТІ ГОСПОДАРСЬКО-БОТАНІЧНИХ СОРТІВ ГАРБУЗА
Проведено комплексну оцінку якості плодів гарбуза різних господарсько-ботанічних сортів, поширених в Україні та вирощених у Харківській області. Визначено сорти, що мають найвищий комплексний показник якості (0.73 і 0.77) – Арабатський і Славута, – і рекомендовано їх до переробки для дитячого харчування.
