ВПЛИВ ВОЛОГОТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ НА БІОЛОГІЧНУ ЦІННІСТЬ ЗЕРНОВОЇ КВАСОЛІ
УДК 664.8.036:635.652:577.11
ЖУК Валентина,
к. т. н., професор Полтавського університету споживчої кооперації України
БАЛЯ Лілія,
аспірант Полтавського університету споживчої кооперації України
ВПЛИВ ВОЛОГОТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ НА БІОЛОГІЧНУ ЦІННІСТЬ ЗЕРНОВОЇ КВАСОЛІ
Наведено результати експериментальних досліджень впливу вологотермічної обробки на біологічну цінність зернової квасолі господарсько-ботанічних сортів Мавка, Еврика, Щедра: вміст білка, незамінних і замінних амінокислот, вітамінів, золи, мінеральних елементів. Установлено, що зменшення кількості біологічно активних речовин не є перепоною для виробництва консервів із зернової квасолі.
ВПЛИВ ВОЛОГОТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ НА БІОЛОГІЧНУ ЦІННІСТЬ ЗЕРНОВОЇ КВАСОЛІ
ЖУК Валентина,
к. т. н., професор Полтавського університету споживчої кооперації України
БАЛЯ Лілія,
аспірант Полтавського університету споживчої кооперації України
ВПЛИВ ВОЛОГОТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ НА БІОЛОГІЧНУ ЦІННІСТЬ ЗЕРНОВОЇ КВАСОЛІ
Наведено результати експериментальних досліджень впливу вологотермічної обробки на біологічну цінність зернової квасолі господарсько-ботанічних сортів Мавка, Еврика, Щедра: вміст білка, незамінних і замінних амінокислот, вітамінів, золи, мінеральних елементів. Установлено, що зменшення кількості біологічно активних речовин не є перепоною для виробництва консервів із зернової квасолі.
