ПОКАЗНИКИ-ІНДИКАТОРИ ЗМІН ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНОЇ ПЛОДООВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ
УДК 658.562:(641.528.6:634/.635)
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ПОКАЗНИКИ-ІНДИКАТОРИ ЗМІН ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНОЇ ПЛОДООВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ
На основі результатів досліджень споживних властивостей напівфабрикатів швидкозаморожених баклажанів, фаршированих овочевою сумішшю, та використання методу кореляційних плеяд побудовано кореляційну плеяду зв’язків між органолептичними властивостями та показниками хімічного складу. Встановлено, що масова частка кислот і цукрів є показниками-індикаторами змін споживних властивостей продукту протягом тривалого низькотемпературного зберігання.
ПОКАЗНИКИ-ІНДИКАТОРИ ЗМІН ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНОЇ ПЛОДООВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ПОКАЗНИКИ-ІНДИКАТОРИ ЗМІН ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНОЇ ПЛОДООВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ
На основі результатів досліджень споживних властивостей напівфабрикатів швидкозаморожених баклажанів, фаршированих овочевою сумішшю, та використання методу кореляційних плеяд побудовано кореляційну плеяду зв’язків між органолептичними властивостями та показниками хімічного складу. Встановлено, що масова частка кислот і цукрів є показниками-індикаторами змін споживних властивостей продукту протягом тривалого низькотемпературного зберігання.
