ОЦІНКА ЯКОСТІ ФРУКТОВИХ МІЛЬТИВІТАМІННИХ СОКІВ І НЕКТАРІВ
УДК 663.8.003.12
МАНДРИКА Валентина,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
САМОЙЛЕНКО Антоніна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ОЦІНКА ЯКОСТІ ФРУКТОВИХ МІЛЬТИВІТАМІННИХ СОКІВ І НЕКТАРІВ
Досліджено дев’ятнадцять найменувань фруктових мультивітамінних соків і нектарів різних торгових марок, які реалізуються в Україні. Розроблено 5-балову шкалу для оцінювання споживчої тари продукції за повнотою марковання, художнім оформленням і доступністю інформації. Проведено оцінку якості за фізико-хімічними показниками: вміст розчинних сухих речовин, титрованої та активної кислотності, вітаміну С. На основі дегустаційної оцінки визначено рівень якості соків і нектарів комплексним методом і складено рейтинг торгових марок.
ОЦІНКА ЯКОСТІ ФРУКТОВИХ МІЛЬТИВІТАМІННИХ СОКІВ І НЕКТАРІВ
МАНДРИКА Валентина,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
САМОЙЛЕНКО Антоніна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ОЦІНКА ЯКОСТІ ФРУКТОВИХ МІЛЬТИВІТАМІННИХ СОКІВ І НЕКТАРІВ
Досліджено дев’ятнадцять найменувань фруктових мультивітамінних соків і нектарів різних торгових марок, які реалізуються в Україні. Розроблено 5-балову шкалу для оцінювання споживчої тари продукції за повнотою марковання, художнім оформленням і доступністю інформації. Проведено оцінку якості за фізико-хімічними показниками: вміст розчинних сухих речовин, титрованої та активної кислотності, вітаміну С. На основі дегустаційної оцінки визначено рівень якості соків і нектарів комплексним методом і складено рейтинг торгових марок.
