ТЕХНОЛОГІЯ БОРОШНЯНИХ КУЛІНАРНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ДІЄТИЧНИМИ ДОБАВКАМИ
УДК 664.66
КРАВЧЕНКО М.,
д. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДЕМІЧКОВСЬКА М.,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ТЕХНОЛОГІЯ БОРОШНЯНИХ КУЛІНАРНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ДІЄТИЧНИМИ ДОБАВКАМИ
Наведено технологію та дослідження якості нових видів борошняних кондитерських виробів (вареників) з добавкою білково-жировою "Подарунок сонця" (Супер) і продуктів переробки морських водоростей карагенану й цистозіри. Новий вид напівфабрикату характеризується високим вмістом Se, J, інших макро- й мікроелементів та харчових волокон, що дає змогу спрогнозувати їхню радіозахисну дію та розширення асортименту борошняних кулінарних виробів функціонального призначення.
ТЕХНОЛОГІЯ БОРОШНЯНИХ КУЛІНАРНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ДІЄТИЧНИМИ ДОБАВКАМИ
КРАВЧЕНКО М.,
д. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
ДЕМІЧКОВСЬКА М.,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ТЕХНОЛОГІЯ БОРОШНЯНИХ КУЛІНАРНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ДІЄТИЧНИМИ ДОБАВКАМИ
Наведено технологію та дослідження якості нових видів борошняних кондитерських виробів (вареників) з добавкою білково-жировою "Подарунок сонця" (Супер) і продуктів переробки морських водоростей карагенану й цистозіри. Новий вид напівфабрикату характеризується високим вмістом Se, J, інших макро- й мікроелементів та харчових волокон, що дає змогу спрогнозувати їхню радіозахисну дію та розширення асортименту борошняних кулінарних виробів функціонального призначення.
ТЕХНОЛОГІЯ БОРОШНЯНИХ КУЛІНАРНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ІЗ ДІЄТИЧНИМИ ДОБАВКАМИ