НОВІ ДЕСЕРТНІ СТРАВИ У ПРОФІЛАКТИЦІ МІКРОЕЛЕМЕНТОЗІВ
УДК 613.27:616–036.21:616.39
КОРЗУН В.,
д. м. н., професор Інституту гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМН України
АНТОНЮК І.,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
НОВІ ДЕСЕРТНІ СТРАВИ У ПРОФІЛАКТИЦІ МІКРОЕЛЕМЕНТОЗІВ
Розглянуто доцільність використання біологічно активної добавки "Йодоселен" (продукт переробки морських водоростей) у виробництві десертних страв на прикладі шоколадного мусу. Результати досліджень хімічного складу підтверджують позитивний вплив страв з морськими водоростями на забезпечення організму людини йодом і селеном, чим доводять необхідність їхнього використання у харчуванні з метою профілактики мікроелементозів.
НОВІ ДЕСЕРТНІ СТРАВИ У ПРОФІЛАКТИЦІ МІКРОЕЛЕМЕНТОЗІВ
КОРЗУН В.,
д. м. н., професор Інституту гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМН України
АНТОНЮК І.,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
НОВІ ДЕСЕРТНІ СТРАВИ У ПРОФІЛАКТИЦІ МІКРОЕЛЕМЕНТОЗІВ
Розглянуто доцільність використання біологічно активної добавки "Йодоселен" (продукт переробки морських водоростей) у виробництві десертних страв на прикладі шоколадного мусу. Результати досліджень хімічного складу підтверджують позитивний вплив страв з морськими водоростями на забезпечення організму людини йодом і селеном, чим доводять необхідність їхнього використання у харчуванні з метою профілактики мікроелементозів.
НОВІ ДЕСЕРТНІ СТРАВИ У ПРОФІЛАКТИЦІ МІКРОЕЛЕМЕНТОЗІВ