УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ ВІДБОРУ ПРОБ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ РЕДИСУ
УДК 635.15
КОЛТУНОВ В.,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БЄЛІНСЬКА Є.,
ст. викладач Полтавського університету споживчої кооперації України
УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ ВІДБОРУ ПРОБ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ РЕДИСУ
Розглянуто методику відбору проб для визначення товарної якості й хімічних показників коренеплодів редису. На підставі проведених досліджень і статистичної обробки даних доведено, що оптимальна маса об’єднаної проби, яка представляє досліджувану партію, повинна становити 12.5 кг, а кількість редису для хімічного аналізу – 32 екземпляри, або 650 грамів.
УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ ВІДБОРУ ПРОБ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ РЕДИСУ
КОЛТУНОВ В.,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БЄЛІНСЬКА Є.,
ст. викладач Полтавського університету споживчої кооперації України
УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ ВІДБОРУ ПРОБ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ РЕДИСУ
Розглянуто методику відбору проб для визначення товарної якості й хімічних показників коренеплодів редису. На підставі проведених досліджень і статистичної обробки даних доведено, що оптимальна маса об’єднаної проби, яка представляє досліджувану партію, повинна становити 12.5 кг, а кількість редису для хімічного аналізу – 32 екземпляри, або 650 грамів.
