ВПЛИВ ПАРАМЕТРІВ БЛАНШУВАННЯ НА КОЛІРНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТОМАТІВ
УДК 664.8/.9:664.843
ПОТАПОВ В.,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування та торгівлі
ЛЕТУТА Т.,
к. т. н., доцент Харківського державного університету харчування та торгівлі
ДУБІНІНА С.,
викладач Харківського державного університету харчування та торгівлі
ВПЛИВ ПАРАМЕТРІВ БЛАНШУВАННЯ НА КОЛІРНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТОМАТІВ
Досліджено можливість застосування оптичних методів контролю для оцінки кольору томатів, оброблених у водних розчинах шипшини 0.5–4.0 %-ної концентрації, при різній температурі та терміні бланшування. За результатами колірних характеристик – спектрального коефіцієнта відбиття, тону, чистоти, яскравості кольору та повною кольоровою відмінністю – обрано оптимальний режим бланшування томатів.
ВПЛИВ ПАРАМЕТРІВ БЛАНШУВАННЯ НА КОЛІРНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТОМАТІВ
ПОТАПОВ В.,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування та торгівлі
ЛЕТУТА Т.,
к. т. н., доцент Харківського державного університету харчування та торгівлі
ДУБІНІНА С.,
викладач Харківського державного університету харчування та торгівлі
ВПЛИВ ПАРАМЕТРІВ БЛАНШУВАННЯ НА КОЛІРНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТОМАТІВ
Досліджено можливість застосування оптичних методів контролю для оцінки кольору томатів, оброблених у водних розчинах шипшини 0.5–4.0 %-ної концентрації, при різній температурі та терміні бланшування. За результатами колірних характеристик – спектрального коефіцієнта відбиття, тону, чистоти, яскравості кольору та повною кольоровою відмінністю – обрано оптимальний режим бланшування томатів.
