ЗАКОНОМІРНОСТІ ПЕРЕБІГУ БІОХІМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У СВІЖИХ ПЛОДАХ, ОВОЧАХ І ГРИБАХ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
УДК 635.82:664.8.03.014
ДЯТЛОВ В.,
д. т. н., професор Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
МЕДВЕДКОВА І.,
к. т. н., доцент Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
ПОПОВА Н.,
асистент Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
ЗАКОНОМІРНОСТІ ПЕРЕБІГУ БІОХІМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У СВІЖИХ ПЛОДАХ, ОВОЧАХ І ГРИБАХ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
Виявлено загальні закономірності та взаємозв’язок між зміною співвідношення вмісту альбумінів і глобулінів, інтенсивністю дихання, кольором шкірочки яблук, м’якоті томатів і спороносних пластинок шампіньйонів, які зберігалися в різних умовах. Відмічено, що одним із основних внутрішніх факторів збереженості рослинної продукції є старіння білків, а кількісне співвідношення альбумінів і глобулінів – об'єктивний показник ступеня стиглості плодів, овочів та грибів, який може використовуватися для прогнозування їхньої збереженості.
ЗАКОНОМІРНОСТІ ПЕРЕБІГУ БІОХІМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У СВІЖИХ ПЛОДАХ, ОВОЧАХ І ГРИБАХ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
ДЯТЛОВ В.,
д. т. н., професор Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
МЕДВЕДКОВА І.,
к. т. н., доцент Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
ПОПОВА Н.,
асистент Донецького національного торговельно-економічного університету ім. М. Туган-Барановського
ЗАКОНОМІРНОСТІ ПЕРЕБІГУ БІОХІМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У СВІЖИХ ПЛОДАХ, ОВОЧАХ І ГРИБАХ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
Виявлено загальні закономірності та взаємозв’язок між зміною співвідношення вмісту альбумінів і глобулінів, інтенсивністю дихання, кольором шкірочки яблук, м’якоті томатів і спороносних пластинок шампіньйонів, які зберігалися в різних умовах. Відмічено, що одним із основних внутрішніх факторів збереженості рослинної продукції є старіння білків, а кількісне співвідношення альбумінів і глобулінів – об'єктивний показник ступеня стиглості плодів, овочів та грибів, який може використовуватися для прогнозування їхньої збереженості.
ЗАКОНОМІРНОСТІ ПЕРЕБІГУ БІОХІМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У СВІЖИХ ПЛОДАХ, ОВОЧАХ І ГРИБАХ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ